“Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-Mun Amerika’nın Rusya ile Suriye konusunda yürüttüğü görüşmelere yeniden başlamasının Suriye’de kalıcı barış için önemli olduğunu söyledi.” Bu açıklamayı biraz düşününce ne kadar adaletsiz bir dünyada yaşadığımızı anlamış oluruz. Şöyle bir düşünelim: Sizin ülkenizle uzaktan yakından alakası olmayan; dininizden ve dilinizden olmayan en önemlisi de acınızı anlamayan tarafların sizin için vereceği kararın size ne denli faydası olur. Sizce Suriye’de ölen insanların A.B.D ya da Rusya nezdinde ne kadar değeri vardır.

Enkaz altında kalan çocuklar ya da Avrupa’ya ulaşmaya çalışırken boğulan bebekler Avrupalılar için ne kadar önemlidir. Avrupa ülkelerinin tek düşündükleri, mültecilerin ülkelerine gelmemeleridir. Tabi burada bütün suç ABD’nin ya da Rusya’nın değil. Suçlu olan; birlik olmayan, beraber hareket etmeyen Müslüman nüfuslu ülkelerdir. Siz birbirinizle uğraşır ortak hareket etmezseniz biri gelir senin ülkenin enerji kaynaklarını sömürür, diğeri gelir senin üzerinden düşmanlarına meydan okur. Tabiri caizse senin ülkeni tatbikat alanı, proje geliştirme alanı olarak kullanır. Sonra da çıkar senin adına rol alır güç gösterisi yapar. Aslında sorun bu ülkelerin halklarında değil. Bu ülkelerin yöneticilerini bu ülkelerin başına getiren güçler, bu kuklalara her istediğini yaptırıyor. Biz Türkiye olarak bu ülkelere müdahale etsek ki bu savaş ortamından en çok zararı komşu ülke olarak biz görüyoruz hemen sesler yükselmeye başlar.

Şunu bütün dünya bilmelidir ki bizim kimsenin toprağında gözümüz yok. Fakat A.B.D ve Rusya’ya sesi çıkmayan bu ülke yöneticilerinin Türkiye’ye karşı düşmanca davranmaları geçmişten gelen bir pişmanlığın öfkesinden olabilir. Onlar da biliyor bütün bu savaşların iç karışıklıkların hep Osmanlı’ya yaptıkları ihanet sonrası başladığını. O zaman Osmanlı’ya ihanet eden kişiler yine o zamanki Avrupa ülkelerinin kuklalarıydı bugün de aynı. İşte size bir örnek daha: Ülkelerini A.B.D gibi bir ülkeye teslim etmiş Irak meclisi bir karar almış.

Irak Meclisi aldığı kararla; Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) aldığı, Türk askerlerinin Irak'ta kalma süresinin uzatılmasıyla ilgili kararını kabul etmediği ve bununla ilgili kararı onayladığı bildirmiş. Ne kadar aciz bir açıklama. Neredeydiniz A.B.D askerleri ülkenizi işgal ederken, çoluk çocuğunuzu öldürürken, namusunuza el uzatırken. Tabi sizi oraya yönetici yapan A.B.D böyle istiyor. Ama şu bir gerçek ki yarın yine bize muhtaç olacaksınız ve yine biz size yardım edeceğiz; bugün Suriye halkına yaptığımız gibi. Bu durum bazı sığ kafalılara göre enayilik ya da aptallık olsa da bu bizim tarihi görevimiz, İslami olarak sorumluluğumuzdur.

Biz böyle davrandığımız için tanklara karşı koyacak bir iradeye sahibiz, onlar da öyle davrandıkları için üzerlerine yağan bombalara. Sonuç olarak biz bugün Suriye’de askeri operasyon yapıyorsak bunu oradaki din kardeşlerimiz için yapıyoruz. Bizim için mesele toprak değil zalime karşı mazlumun yanında olmaktır.