Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Adana İl Başkanı Ziyaettin Yağcı ile il yönetiminden oluşan heyet, kısa adı Çukobirlik olan Çukurova Pamuk, Yerfıstığı ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği’ni ziyaret ederek yeni yönetim kuruluna başarı diledi.

AK Parti Adana İl Başkanı Ziyaeddin Yağcı, İl Başkan Yardımcısı ve Halkla İlişkiler Başkanı Fahrettin Coşkun, İl Başkan Yardımcısı ve Tanıtım - Medya Başkanı Zafer Kara, İl Yönetim Kurulu Üyesi İlyas Karabulut ve AK Parti Karataş İlçe Başkanı Sinan Gül’den oluşan heyet, bugün gerçekleşen ziyarette, Çukobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Seçgin Sakar, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Muhammet Bulut ve Genel Müdür Ömer Ersinadım ile görüştü.

Ziyaretlerinin amacının; bir süre önce seçilen yeni yönetimi tebrik maksatlı olduğunu belirten Yağcı, Çukobirlik’in geçmişte Adana ekonomisine ve tarımına yön veren bir kuruluş niteliğinde bulunduğuna dikkat çekti. Yağcı, “Dolayısıyla bu güzide kurumun son yıllarda kan kaybetmesi bizleri üzmektedir. Göreve yeni seçilen arkadaşlarımızın Çukobirlik’i daha ileriye taşımak için çaba harcayacaklarına inanıyorum. Kurumun yeniden ülke ve bölge ekonomisi ile üretici ortaklarına nasıl faydalı olabileceği hususunda kendileriyle fikir teatisinde bulunacağız” dedi.

Ziyaretlerinden dolayı İl Başkanı Yağcı ve beraberindeki heyete teşekkür eden Çukobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Seçgin Sakar da konuşmasında, “Gerçekten zor bir görev üstlendiğimizin bilincindeyiz. Ancak, Çukobirlik yönetimi ekip olarak mevcut güçlükleri aşacak ve ortaklarına layık oldukları kooperatifçilik hizmetlerini sunacak bilgi, tecrübe ve donanıma sahiptir. Bölgemizde özellikle pamuğun hak ettiği değeri bulması ve üreticinin alın terinin karşılığını alabilmesi için plan ve projelerimiz var. Bu doğrultuda ve yoğun tempo ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz” ifadelerine yer verdi.