Adana’nın Ceyhan ilçesinde ‘49. Kütüphaneler Haftası’ nedeniyle düzenlenen program, ilçe halk kütüphanesinde gerçekleştirildi.

Ceyhan Halk Kütüphanesi Müdürü Adnan Gönüllü, etkinlikteki konuşmasında, "Dileğimiz okuma alışkanlığının gelişmesi ve modern ülkeler seviyesine ulaşmasıdır" dedi.

Ceyhan Kaymakamı Gürbüz Karakuş ise kütüphanelerin gelişmişliğin, eğitimin ve bilimin göstergesi olduğunu vurgulayarak, "Yüce kitabımız Kur’anın ilk emri okudur. Türkler, tarih boyunca okumaya, sanata ve bilime büyük önem vermişlerdir. Bu bilinçle hareket ederek okuma alışkanlığını en üst seviyelere taşımak zorundayız. Çünkü çağı yakalamanın yolu çok okumaktan geçer" diye konuştu.

Daha sonra hafta nedeniyle düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere, kütüphaneye katkı sağlayanlara ve en çok kitap okuyanlara ödülleri verildi. Öğrenciler tarafından skeç, oratoryo ve koro gösteriler sunuldu.

Etkinliğe, Ceyhan Kaymakamı Gürbüz Karakuşu, Ceyhan Belediye Başkan Vekili Kenan Balkı, İlçe Emniyet Müdürü Celal Özcan, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yaylacı, daire amirleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.