Hayatımın hiçbir döneminde “Cadı” avına çıkanlardan olmadım.

Olmam da.

Şu son siyasi süreçte, iktidarın “Paralel” dediği yapıya karşı, haklı haksız bilemem; mücadelesinde Trabzon özelinde çok ilginç çarpıklıklara şahit olunca, bu yazıyı kaleme almak ihtiyacı hissettim.

Paralel işi patladığında; Trabzon özelinde Ak Parti’de mücadele “Parti içinde” anlaşılmış oldu ki, müthiş bir ispiyonculuk furyası başladı.

Şu il yöneticisi paralelci.

Şu ilçe başkanı paralele yakın.

Şu Belediye başkanı paralelcilere ihale veriyor.

Diye ortalığa döküldüler.

Öyle insanları, öyle dostları için “Paralelci” diye yaftaladıklarını gördüm ki, küçük dilimi yuttum, hayretler içinde kaldım.

Dengeli kaçıranlar, kantarın topuzunu  kaydıranlar, partide kendine yer bulabilmek için herkesi paralelci ilan etti.

Haydar Revi için; Paralelcileri yönetime aldı dediler.

A.Metin Genç için; Paralelcilere ihale veriyor diye suçlama getirdiler. Avukatlık bürosunun ortağı Paralelci diye yıpratmaya kalkılar.

OFG için; Paralelcilerle içli dışlı diye dedikodu ürettiler.

Adnan Günnar’a; Paralelle hiç mücadele etmeye yeltenmedi diye leke attılar.

Köksal Boz’u paralelcilerin gizli adamı diye linç ettiler.

Temel Altunbaş’ı bile paralelcidir dediler. Hem de hala, devam ediyorlar.

Ak Parti; Trabzon özelinde teşkilatında paralelci avına çıkmış.

At yaftayı, sonra bul kendinle kafayı.

Ancak şimdi sıkı durun.

Hani, partide paralelci kovalayanlar var ya.

Çok yakından biliyorum, bire bir şahidim, bazı resmi kurumlarda ve özellikle bilim yuvası KTÜ’de paralelci yapılaşma ile ilgili eline dosya geldiğinde hiç oralı olmuyorlar. Hatta dosyayı kapatıyorlar. Seslendirmiyorlar. Aman bize ne diyorlar.

Ama partisinde en yakın arkadaşısın paralelci diye jurnalliyorlar.

Oysa, özellikle ifade ettiğim gibi KTÜ başta olmak üzere diğer kurumlarda bu iddia edilen yapılaşmanın raporları eline gidenlerin kılını kıpırdatmamaları, Trabzon’da ki Ak Parti dinamiklerinin iki yüzlülüğünü gösteriyor.

Bu iki yüzlü tipleri yakında kamuoyuna lanse etmeye karar verdim.

Biraz daha bekleyeceğim.

Partisinde şu bu o paralelci dediğini artık duyayım, nasıl gerçek paralel yapıyı görmemezlikten geldiğini tek tek kanıtları ile açıklayacağım.

Ayıptır ayıp.

İki yüzlü olmayın.

Elinizde özellikle KTÜ’e bu yapılaşma ile ilgili veriler var. Niye kılınız kıpırdamıyor?  Niye, bu konuda ses vermiyorsunuz da, Adnan Günnar paralelciymiş,  Haydar Revi paraleli kolluyormuş diye ortalığı bulandırıyorsunuz?

Hem de bunu yapanlar, aday adayıyken aday listesine giremeyenler.

Ben bu yazıyı kaleme alırken, tecrübeli polis ve emniyet muhabiri, Bahadır Öktem, facebook’taki sayfasından takipçilerine şöyle sesleniyordu.

İlginç ve dikkat çekiciydi.

İşte Öktem’in mesajı

Sizlere 100 puanlık tek soru:
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra mevcut iktidar ve AKP'nin en üstten en alta kadar tüm kadrolarının savaş açtığı, tanımlanırken 'paralel devlet- gülen cemaati-Pensilvanya' olarak isimlendirilen yapının geçtiğimiz aylarda devlet tarafından operasyon yapılan bankasının Trabzon'daki avukatı hangi AKP Trabzon Milletvekilli adayıdır? 
(Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu diyesi geliyor insanın)…”

İşte buna kafası yorması gereken bazı Ak Parti dinamikleri, il yönetiminde yer alamadığı için ya da kontrolünde olmadığı için ya da partide bir yerlere gelebilmek için sağa yapıştırıyor lekeyi, “O paralelci, paralelcileri koruyor kolluyor, paralelilerin lokantasında parti yemeği veriyor” diye resmen 3’üncü sınıf mahalle karısı gibi dedikodu yapıyor.

Hiç düşündünüz mü taaaa İlhan Sungur’dan bu yana KTÜ’den Milli görüş geleneğinin Milletvekili vardır. AK Parti de bu geleneği sürdürdü, Aydın Dumanoğlu, Cevdet Erdöl ve Aydın Bıyıklıoğlu. Niye, bu seçimde gelenek sürmedi.

Niye buna kafayı yormuyor bu çok bilmiş Trabzon’da parti içindeki  Paralel avcıları.

Yakında, çok daha ağırını yazacağım.

Birilerinin oyunun da bozacağım.

Bekleyin.

Partisinde en yakın dava arkadaşına paralelci diyerek saf dışı bırakan partililerin(!) nasıl paralelci yapılaşmayı  görmemezlikten geldiklerini açıklayacağım.

Her aday adayının desteğini aldım dediği KTÜ’de neler olduğunu da bundan haberdar olup, türlü nedenlerle susanları da.

Yazımın başında söylediğim gibi.

Hiçbir şekilde o şucu bucu diye avcılık yapmam.  Ötekileştirmem. Benim derdim ötekileştirenlerin, ötekileştirmesi gereken yerde değil de en yakın arkadaşına Bürüt üslük yapmalarıdır ki, onlar paralel yapıdan daha tehlikelidirler.

Biline.

Trabzon’un güzide eğitim yuvasında öyle bilim insanları mesleklerinden soğutuluyor ki, üstelik bunun ardında da paralel yapının parmağı var iddiası ortalıkta dolanırken, kendi partisinin içinde paralelci arayanlar;

Sizinle işim… Bilesiniz..