Ak Parti’de yeniden atılım dönemini herkes büyük bir merakla bekliyordu. Özellikle de partinin içinde görevde olup bu görevleri hak etmeyenlerle ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan büyük bir beklenti var.

AK Parti içindeki AKP’lilerin, FETÖ ile bağları tescilli partililerin, sadece rant için partiyi kullananların, sırf maddi durumu iyi diye yaptığı tüm aymazlıkları görmezden gelinen bazı isimlerin temizliği için AK Parti Genel Başkanı Edoğan’ın tırpanı vurması bekleniyordu.

Ayrıca AK Parti’lilerin savunamadıkları vicdanları yaralayan karalayan Topbaş’ın damadı Kavurmacı meselesi. Tüm Türkiye’nin en çokta AK Parti’lilerin yüreklerini kavuran bu olay sonrası herkes AK Parti’nin kalkınmada ki başarısını adalette yakalayamadığını kısık sesle ifade ediyor. Buna milletvekilleri de il başkanları da il yöneticiler de ilçe yöneticileri de gençlik kolları da kadın kolları da  dahil. Herkes ama herkes Kavurmacı olayı nedeniyle öfkeli.


Cumhurbaşkanı Danışmanı Şükrü Karatepe tam referandum öncesi sarf ettiği eyalet söyleminin de cezası kesilmiş değil. Bu konuda da teşkilatların rahatsızlığı hat safhada. Neden Sayın Cumhurbaşkanı Bunları görmüyor duymuyor, kulak arkası ediyor… Diyenler az değil. 

Fakat benim takip ettiğim kadarı ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu isimlerle ilgili en yakın zamanda gereğini yapacak. AK Parti içinde bu yapılanları hazmedemeyen birçok insan tanıyorum Tayyip Erdoğan gelince işler değişecek diyen. Beklenti büyük. 

Eğer yapmaz ise, eğer böyle devam ederse  bırakın muhalefeti AK Parti’den birçok ismin bu FETÖ işi ile ilgili tastik etmedikleri fakat  kısık sesle konuştukları konuları artık yüksek sesle dile getireceğini tahmin ediyorum. Erdoğan yanlış yapan birçok ismi zamanla yanından kendine düşman etmeden ayırmasını bilmiştir. Muhtemelen yine aynı yöntemi izleyecektir.
 
TRABZON’DAN YENİ ATILIMA

MKYK’da Trabzon’dan isimlere baktık, gördüğümüz şu ki İçişleri Bakanı Süleyman Soylu artık AK Parti’nin yeni atılım döneminin önemli ve Trabzon’daki en etkili ismi.  Listeye göz attığımızda Soylu’ya uzak isimler listeden de uzak gibi.

Trabzon’dan yeni atılım dönemini MKYK listesinden oku deseler, geçmiş unutulmayacak, gelecek planlanacak, şu anki durumun çalışkan isimleri küstürülmeyecek, partinin bugünlere gelmesine vesile olan temelindeki isimler kucaklanacak derim.

Çok derin bir operasyon beklemiyorum, daha fazla cephe açmadan sulh ile başkanlık yolu tutulacak diye tahmin ediyorum.
 
Trabzon il yönetiminde değişiklik olur mu, kongreye başka aday çıkar mı diye sorarsanız. Tabi ki bir değişiklik şart. Trabzon’da bence Revi haricinde bir başkan düşünülüyorsa bu kongre ile değil atama yoluyla olacaktır.

Çünkü Trabzon’da kongre denince 40 yerden aday fışkıracaktır. Ve eskiden olduğu gibi genel merkez bir kişiye çekil dese demokrasi ayıbı, yarışa girse, Trabzon’da artık öyle, bu kişi aday olsun kazansın denilen isimler seçim kazanamaz hale geldi… Nasıl olacak?
İşte bu yüzden ‘Revi ile devam, fakat listeyi genel merkez yapacak’ denilirse kimse şaşırmasın.


Revi buna ne der?

Zaten bu tür işlerden ötürü zaman zaman rahatsızlığını, yakın çevresinde dile getiren Revi tepeden inme bir yönetim ile çalışmayı kabul eder mi?
Takip ettiğim kadarıyla etmez. Ve yerine hiç beklenmedik, otoritesi kuvvetli eskilerden Erdoğan’ın yol arkadaşlarından birinin gelme ihtimalini de bir kenara not edin.
Mevcut yönetiminde de bu görevi yapacak önemli isimler yok mu? Var tabi ki, fakat yönetim içindeki bazı rahatsızlıkları herkes biliyor. Ve Revi ben yokum dediği en an az yönetiminden 4 ismin bu koltuğa talip olacağını gözlemliyorum. Yaşanacak bölünmelere meydan vermemek içinde başka bir yöntem denenebilir.

Şu anki yönetimden de en az 20 isim gönlü alınarak silinir. Bunlar benim öngörülerim.

Yerel seçimlerle ilgili ne öngörüyorsunuz derseniz, yereli geneli yok şu anda gördüğüm Trabzon’daki seçimlerin bundan sonra Bakan Soylu’nun kontrolünde devam edeceği.

Ama bunun yeni kabinesi var, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Trabzon’da gözleri var kulakları var, neyin ne olacağını şimdiden kestirmek ilerisi için güç. Ama bugün gördüğüm bu. Yarın bir değişiklik sezersem sizlerle paylaşırım.

 
Mutlu haftalar…

Not: Trabzon turizm sezonuna ve yaz mevsimine hazır değil. Hazır olması için koordine olacak kişileri birilerinin koordine etmesi gerekiyor..