Programa; Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Şeref Özsöğüt, Akçaabat Protokolü, Siyasi Partilerin İlçe Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri,  okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti.

Kavaklı İlkokulu ve Ortaokulu’nda yapılan programda duygu ve düşüncelerini dile getiren Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Yerli Malı haftası vesilesiyle Kavaklı İlkokulu/ ortaokulu tarafından düzenlenen programa hepiniz hoş geldiniz. Ülkemizde her yıl 12-18 Aralık tarihlerini; yerli malı tüketimin arttırılması, tutumlu olmak ve yerli malı kullanımının önemi gibi konulara dikkat çekmek amacıyla Yerli Malı Haftası olarak kutluyoruz. Ülkemiz çok bereketli topraklara ve elverişli bir iklime sahiptir. Hemen hemen her türlü sebze ve meyve ülkemizde yetişiyor. Her alanda üreten bir toplum üreten bireyler olmalıyız. Tüketirken de bilinçli tüketici olarak yerli ve milli olanı tüketmeliyiz. Tüm bunların yanı sıra bilinçli bireyler olarak da ihtiyaç fazlasını tüketmemeliyiz. Sadece tarımsal ürünler açısından yerli ve milli miyiz? Son dönemde teknolojide de yerli ve milliyiz. Yerli ve milli aracımız TOGG artık yollarda. İnsansız hava araçlarımız,


İHAlarımız SİHAlarımız savunma sanayimizde güvenliğimiz için mücadele ediyor. Yerli tanklarımız, savaş gemilerimiz, kızıl elma vs. bir sürü yerli milli teknolojik ürünleri artık Türk Mühendislerimiz üretiyor. Günden güne ülkemizde nice Selçuk Bayraktarlar yetişiyor. İnanıyorum ki sizler de geleceğin teknoloji devleri olacaksınız; yerli ve milli üretimle ülkemizin dünyada lider kılacaksınız. Bugün bizlerden aldığınız bayrağı daha ileriye taşıyacaksınız. Yerel ölçekte biz, Akçaabat Belediyesi olarak yerli ve milli olan ne gibi çalışmalar yapıyoruz bilmek ister misiniz? Akçaabat’ımızın pek çok değerinin yanı sıra aynı zamanda bir tarım kenti olduğunu biliyor; buradaki yerel ve atalık değerlerimizi korumaya, geliştirmeye ve yaygınlaştırmaya gayret ediyoruz. Kurduğumuz AKÇAHASAT Tesisimizle hem üreticimizi hem de tüketicimizi kapsayan çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Yerli Malı Haftası’nda dikkat çeken diğer bir unsur da tasarruftur. Biz de kaynaklarımızı tasarruflu kullanma noktasında çok titiziz. Öyle ki Akçaabat’ımızın genelinde kullanılan bitki ve çiçekleri, son teknolojiyle kurduğumuz seralarımızda üretiyoruz. Hem ekonomiye katkı sağlıyoruz hem de tasarruf ediyoruz. Tüketim, hayatımızın vazgeçilmez bir gerçeği olsa da kaynaklarımızın sonsuz olmadığını aklımızdan çıkarmamalıyız. Tasarrufu, sürdürebilirliği, yerli ve milli olmayı hayat felsefemiz haline getirmeliyiz. Hatta hayatımızın odak noktası yapmalıyız. Her daim yerli ve milli olanı desteklemeli ve kullanmalıyız. Ayrıca milli ve manevi değerlerimizin bilincinde olan bireyler olarak yetişmeli, bu bilinç ve farkındalıkla örnek bireyler yetiştirmeliyiz. Ülkemizin geleceği sizlersiniz. Bu önemli hafta vesilesiyle bir kez daha kalkınmanın çok güçlü bir unsuzu olan yerli üretimi desteklemenin ve diğer bir yandan da kaynaklarımızın devamlılığı için tasarruflu olmanın önemine dikkat çekerek 12-18 Aralık Yerli Malı Haftası’nı kutluyorum.” Dedi.

Konuşmaların ardından Kavaklı İlkokulu ve Ortaokulu tarafından Yerli Malı Haftasına özel hazırlanan sergi gezildi.