Şişli’de bir alışveriş merkezinde birer saat arayla yaşanan iki ayrı hırsızlık güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi.
Olay, alışveriş merkezinde faaliyet gösteren bir giyim mağazasında geçtiğimiz hafta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, saat 16.30 sıralarında meydana gelen ilk olayda, 29 yaşındaki Fas uyruklu Ssoufia Elkourabi sözde müşteri kılığında mağazaya girdi. Bir süre kıyafetleri inceledikten sonra mağaza görevlisinin yoğunluğundan faydalanan şüpheli, reyondaki 4 çift ayakkabıyı çantasına koyup kapıya yöneldi. Ancak bu sırada ayakkabıların üzerindeki güvenlik alarm sistemi devreye girince güvenlik görevlileri harekete geçerek şüpheliyi yakaladı. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, şüpheli turisti gözaltına alarak polis merkezine götürdü.
Aynı mağazada yaşanan ikinci olay saat 17.30 sıralarında meydana geldi. Bu kez elinde poşet ve sırt çantasıyla mağazaya gelen 25 yaşındaki E.K. bir süre mağaza içerisindeki kıyafetleri incelemeye başladı. Ardından seçtiği kıyafetlerle birlikte soyunma kabinine giden E.K, kabinde yanında getirdiği falçata ile kıyafetlerin üzerindeki alarmı keserek kıyafetleri çantasına koydu. Daha sonra kabinden çıkan E.K bir süre daha reyonlardaki kıyafetleri inceledikten sonra mağazadan çıktı.

FALÇATAYI FARK EDEN GÖREVLİLER ŞÜPHELİYİ YAKALADI
Reyon görevlisi soyunma kabininde falçatayı fark edince durumu güvenlik görevlisine bildirdi. Harekete geçen mağaza güvenlik görevlisi işyerinden çıkan şüpheliyi yakalayarak durumu polise ihbar etti. Şüphelinin çantasında yapılan aramalarda 670 TL değerindeki 7 parça elbiseye el konuldu. Şüpheli olay yerinde alınan ön ifadesinin ardından sorgulanmak üzere polis merkezine götürüldü.
Ardı ardına yaşanan iki olayın ardından sorguya alınan şüpheliler ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.
(İHA)