Teknik direktör, galip gelmenin eleme maçlarını garanti edeceği gerçeğini iyi etüt etmişti ve şansı bir sonraki maça bırakmak istemediği açıkça görüldü. Yusuf’u solbeke çekip ileri uçta Cardozo ve Yatabare ile başlayıp bu ikiliyi Waris’le destekleyip ne olur olmaz diye de Medjani’yi orta sahanın göbeğinde oynatarak savunmayı da dikkatli kurdu. Savunma ve ileri uç istenildiği gibi kurulunca doğal olarak orta saha da eksik kalındı. 20’inci dakikadan sonra Yusuf’un ileri çıkma hevesi ve Bosingwa’nın gayreti Trabzonspor’un maça hakim olmasını sağladı. Yatabare ve Cardozo uyum içinde rakip savunmayı çok zorladı. Trabzonspor Belkalem ile klasik gölüne kavuşunca rahatladı. 

İlk yarı Trabzonspor’un üstünlüğü altında sona erdi.

İkinci yarı ikinci golü atmak için her yolu deneyen Trabzonspor, dolayısıyla sporseverin zevkle seyrettiği futbolu da oynamaya başladı.

İkinci yarı başlayalı 15 dakika olmuş takım saat gibi işliyor o da ne? Cardozo ve Soner dışarı Sefa ve Fatih içeri. Olacak iş değil! Trabzonspor yetkilisini ne rahatsız etti anlamak mümkün değil. Bu değişiklikler birden ters tepti. Trabzonspor kalesinde golü gördü. Medjani de kırmızı kartla takımı on kişi bıraktı. Takım birden strese girdi.

Beraberlik bir anlamda Trabzonspor’un Avrupa’ya veda etmesi demek. Çünkü son maçı deplasmanda Legia ile. Yani kazanmasının bir garantisi yoktu. Ancak ilk golün asistini yapan Mehmet Ekici hani Trabzonspor’u ipten aldı desek doğru olur. Harika bir plase vuruşla takımını yeniden galip duruma getirdi ve Sefa’nın 3’üncü golüyle de Bordo-Mavili ekip aldığı 3 puanla gruptan çıkmayı garantiledi.

Mehmet Ekici, yanında savunma ağırlıklı bir partner bulabilirse Trabzonspor’u şampiyonluğa taşıyabilecek futbol kültürüne sahip.

Bosingwa mükemmel.

İstenildiği kadar uğraşılsın, Medjani’nin orta sahada oynaması mümkün değil. Solbek ihtiyacı yüzünden takımın senkronu bozuluyor o yüzden İshak ne yapıp yapıp kazanılmalı.