Oyunun ilk 25 dakikası Trabzonspor için korku filmi gibi geçen süreydi...
Maçın başlarında hatalar zinciriyle gelen gol, Pereira'nın yaptığı pas hatası, ardından iki savunma oyuncusunun ıskası sonucunda öne geçen taraf Beşiktaş oldu.
Golden sonra ise Beşiktaş oyunun kontrolünü tamamen eline aldı. Atiba ve Oğuzhan ile oyunu istediği gibi yönlendirdiler ve iki net pozisyon ürettiler. Trabzonspor'da ise önce savunmadan çıkarken kaptırılan toplar var. Savunmanın kenarında oynayan Pereira ve Mas savunmada yetersiz kalan iki isimdi. Orta alanda Onazi ve Okay savunmanın içine girerek oynadıkları için önde de istenilen ölçüde top kalmadığından Trabzonspor, Beşiktaş'ın oyununu sadece seyretti.
25. dakikada ise Okay'ın attığı mükemmel golden sonra oyunda dengelerin değiştiğini gördük. Onazi ve Okay öne çıkarak top aldılar. Yusuf Yazıcı'nın devreye girmesiyle bu kez gol pozisyonubulan taraf Trabzonspor oldu.
Önce Yusuf'un kaçırdığı golden sonra kazanılan serbest vuruşta Rodallega ile girilen gol pozisyonları var.
İkinci yarı ise Trabzonspor oyuna daha iyi başlayan olmasına rağmen Beşiktaş'ın Aboubakar ile bulduğu ikinci gol savunmada Durica'nın hatasından kaynaklandı.
Beşiktaş gibi topa daha çok sahip olmak isteyen ve bunu gerçekleştiren takım karşısında 2-1 geriye düşmelerine rağmen Trabzonspor oyunu bırakmadı, direncini ortaya koydu. Önce Castillo ile gelen beraberlik golü, ardından ise Rodallega ile öne geçen taraf oldular.
3-2'den sonra Trabzonspor'un daha kontrollü ve de topa sahip olarak tempoyu düşürmesi gerekirdi. Bir de şurası bir gerçek Trabzonspor, savunmasını kaleye yakın kurduğu her maçta rakibe çok gol pozisyonu şansı veriyor. Bu da savunmada yeterli olmadıklarının bir göstergesi.
Serbest vuruştan Talisca'nın attığı gol de ise Onur'un hatası var. Maçın son dakikalarında gelen gol ise Trabzonspor'un beraberlikle ayrılabileceği maçta büyük bir hayal kırıklığı olsa gerek. 7 golün atıldığı, mücadele gücü yüksek, izleyenlere büyük keyif veren bir maç olduğu düşüncesindeyim.