Muratpaşa Belediyesi 2008 yılından bu yana verdiği mücadele sonucunda 18 parselde 23 hak sahibini tapularına kavuşturdu.

Hazine’den devralınan tapuların protokollerini Muratpaşa Belediyesi Toplantı Salonu’nda hak sahipleriyle imzalayan Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, 62 parselde de tapu tesciline başlanacağının müjdesini verdi. Muratpaşa Belediyesi’nin ve Ermenek Mahallesi Muhtarı Akif Yasan’ın yoğun çabaları sonucunda tapuların devrinin sağlandığını dile getiren Başkan Evcilmen, tapu protokolü imzalamaktan dolayı büyük bir sevinç duyduğunu belirtti.

Geçmişte yaşanan süreci kısaca hatırlatan Başkan Evcilmen,“2008 yılında bu yerler birilerine gidiyordu. Çabamızla sizlerin gayretiyle şu an bize intikal etti. Şu anda tüm işlemler tamamlandı. Ve şimdi protokol imzalayacağız. Bundan 5-6 sene önce hazine buralara bir fiyat biçti. Biz bu fiyatı hiç artırmadık hatta düşük tuttuk. Metrekaresi 125 TL ile 180TL arasında bir fiyatla, 5 yıl taksitle tapularınıza kavuşuyorsunuz. Anılarınız ve geçmişinizin olduğu yerlere sahip oluyorsunuz” diye konuştu.

Bir hak sahibinin “Tapu ödemelerinin ilk taksiti 1 Nisan’da. Bu süreyi biraz uzatıp 30 Nisan’a alabilir miyiz?” talebi üzerine ilk taksit ödemelerinin 30 Nisan olması yönünde talimat veren Başkan Evcilmen, “En iyi şartlarda tapularınıza kavuşabilmeniz için çaba harcıyoruz. İlk ödeme planı yapıldığında süre 3 yıl peşinat yüzde 25’ti. Şimdi ise süre 5 yıl peşinat ise yüzde 10’a indirildi. Bu fırsatı iyi değerlendirin” dedi.

Toplantı sonrasında Başkan Evcilmen ve hak sahipleri hatıra fotoğrafı çektirdi.