Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin 300 kız öğrenci kapasiteli Çocuk ve Gençlik Eğitim ve Sosyal Tesisi’nde başvurular başladı. Merkezden faydalanmak isteyen lise ve üniversiteli kız öğrenciler Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’na başvurabilecek.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Gülveren Mahallesi Hürriyet Caddesi üzerinde Haziran 2011 tarihinde temelini attığı Çocuk ve Gençlik Eğitim ve Sosyal Tesisi’nin inşaatı bitirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’ın büyük önem verdiği ve üniversite öğrencilerine yönelik bir gençlik merkezi olarak inşa edilen tesisin tefrişatı da yakın zamanda tamamlanacağı bildirildi. Tesisten faydalanmak isteyen lise ve üniversiteli kız öğrenciler için başvurular alınmaya başlandığı, öğrencilerin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’na bizzat başvurabilecekleri, sosyal hizmet uzmanlarının gerekli incelemelerinin ardından, sosyo-ekonomik yetersizlik içerisindeki öğrencilere öncelik verileceği kaydedildi.

300 KIZ ÖĞRENCİ BARINACAK

Akdeniz Üniversitesi Kampusu’na yakınlığıyla dikkat çeken Gençlik Eğitim Merkezi ve Sosyal Tesisi’nin, Antalya’daki önemli bir açığı kapatacağı belirtildi. Şehir dışından gelen sosyoekonomik yoksunluk içindeki üniversite öğrencilerinin barınma ihtiyacının da karşılanacağı Gençlik Eğitim Merkezi ve Sosyal Tesisi 300 kız öğrenci kapasiteli olacağı, 4 bin 767 metrekarelik alan üzerine yapılan tesisin, toplamda 8 bin 200 metrekare alanı kapsadığı ifade edildi.

Tesiste, engelli öğrencilerin rahat kullanımına yönelik engelli odaları da bulunurken, üniversite öğrencilerinin her türlü ihtiyaçlarının karşılanabileceği şekilde planlanan tesiste, gençler için çeşitli kültürel ve sosyal faaliyetler gerçekleştirileceği belirtildi. Bireysel danışmanlık hizmetlerinin de verileceği tesiste çok amaçlı salon, çamaşırhane, yemekhane, kantin, revir, televizyon odaları, internet odaları, kütüphane, etüt odaları ile sığınak bulunuyor. Misafir öğrencilerin konaklayabileceği 4 ve 2 kişilik odaların tuvalet ve banyosu içinde olan tesiste odalarda yatak, çalışma masası, gardırop yer alıyor.