Hakkari Dağlıca’da PKK’lı teröristler tarafından gerçekleştirilen havan saldırısında şehit olan Piyade Uzman Çavuş İsmail Koç’un Ankara’daki baba evine acı haber ulaştı. Şehidin 1 ay sonra kız istemeye gideceği öğrenildi.
Hakkari’nin Dağlıca ilçesi Hisar Dağı’nda PKK’lı teröristlerin havanlı saldırısı sonucu şehit düşen Piyade Uzman Çavuş İsmail Koç’un Ankara’nın Haymana ilçesi Yaprakbayır Mahallesi’nde yaşayan ailesine acı haber yetkililer tarafından verildi. Acı haberi alınca fenalaşan anne Halime Koç, Haymana Devlet Hastanesine kaldırıldı. Şehidin babası Selahattin Koç ise baygınlık geçirdi. Acı haberin duyulmasının ardından şehidin yakınları da eve akın etti.
Şehidin Kürt kökenli olduğunu vurgulayan eski Haymana Belediye Başkanı Hacı Aysu, "Hain terör örgütü PKK’nın dininin, dilinin ve ırkının olmadığını bir kez daha gördük. İsmail kardeşimiz Kürt kökenli bir hemşehrimiz idi. Haymana Kürtleri hiçbir şekilde bu vatana ihanet etmez. Ben tekrardan şehidime, İsmail kardeşime Allah’tan rahmet diliyorum" dedi.
Şehit İsmail Koç’un 4’ü erkek, 1’i kız olmak üzere 5 kardeşi olduğu ve 1 ay sonra kız istemeye gidileceği öğrenildi. Şehidin cenazesinin yarın Haymana’da Prof. Dr. Ömer Özkan Meydanı’nda öğle namazına müteakip yapılacak cenaze töreninin ardından Yaprakbayır köyüne defnedileceği bildirildi.
(İHA)