Sahil Güvenlik ekipleri, 27 Şubat-1 Mart tarihlerinde Ege Denizi’nde 107 kaçak göçmen kurtardı.
Sahil Güvenlik ekipleri, 27 Şubat’ta İzmir’in Karaburun ilçesi yeni liman önlerinde lastik bot içerisinde bir grup göçmenin olduğu istihbaratının gelmesi üzerine harekete geçti. Süratle bölgeye intikal eden Sahil Güvenlik botu, bir balıkçı teknesinde bulunan 26 erkek ve 1 kadın olmak üzere toplam 27 Suriye uyruklu kaçak göçmenle karşılaştı. Bölgede avcılık yapan balıkçı teknesinin kaptanı verdiği bilgide, Yunanistan’a ait bir askeri geminin göçmenleri bir lastik bota bindirerek süratle uzaklaştığını söyledi. Kurtarılan göçmenlerden alınan bilgilerde ise Yunanistan’a ait Sahil Güvenlik botu tarafından durduruldukları, motorlarının sökülerek kendilerinin Türk karasularına çekildikleri öğrenildi.
1 Mart’ta ise Aydın’ın Kuşadası ilçesi önlerinde icra edilen devriye görevi esnasında, 26 erkek, 10 kadın ve 1 çocuk olmak üzere 13 Mali, 11 Eritre, 6 Kongo,4 Somali, 2 Fildişi Sahilleri ve 1 Suriye uyruklu toplam 37 göçmen içinde bulundukları lastik bottan kurtarıldı. Aynı tarihte tarihinde Muğla’nın turistik ilçesi Bodrum’da Akyarlar önlerinde icra edilen devriye görevlerinde Suriye uyruklu 25 kaçak göçmen ile yine Suriye uyruklu 18 kaçak göçmen bulundukları iki lastik bottan kurtarıldı.
Sahil Güvenlik ekipleri, 2015 yılı içerisinde Ege Denizinde yaşanan 47 olayda bin 156 kaçak göçmeni kurtardı, 6 göçmen kaçakçısını ise yakaladı.
(İHA)