Adana’da elindeki telsizle kendisine polis süsü veren belediye yıkım işlerinde görevli şahıs, yurttan kaçan kızı emniyete götürme vaadiyle götürdüğü evde cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla gözaltına alındı.
Edinilen bilgiye göre olay, Seyhan ilçesine bağlı Reşatbey Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, Sevgi Evleri’nde kalan 15 yaşındaki B.B.S., babası Veli S. tarafından yurttan alınarak eve götürüldü. Akşam yurda dönmesi gereken kız çocuğu, babasıyla tartışarak evden kaçıp yurda da gitmedi. Kız çocuğu Salih G. isimli bir hurdacının yanına giderek burada kalmaya başladı. Bu arada belediyede yıkım ekibinde çalışan Sinan G. (35), akrabası olan hurdacının yanına elinde telsizle geldi. Burada kız çocuğunu görünce akrabası Salih G.’yi otomobilin yanına çağırıp biraz konuştu. Salih G. bu konuşmanın ardından kız çocuğunu yalnız bırakıp hurdacı dükkanından ayrıldı. Bu arada Sinan G. ise elinde telsizle kız çocuğunun yanına gelerek, kimliğini isteyip baktıktan sonra "kalk çocuk şube müdürlüğüne gidiyoruz. Sen yurttan kaçmışsın" dedi. Bunun üzerine kız, zanlıyı polis sanarak onunla birlikte üzerinde belediye logosu olan otomobile bindi.
Sinan G. kız çocuğunu Reşatbey Mahallesi’nde bir eve getirdi. Şahıs, kızı 4 katlı bir apartmanın 3. katına çıkardı. Burada kızla yalnız kalan Sinan G., kıza önce "bana masaj yap" dedi. Kız çocuğu şahsa masaj yapmaya başladı. Bir süre sonra Sinan G., kıza cinsel saldırıda bulunup tecavüz etmek istedi. Ancak kız çocuğu tecavüze direnerek saldırganı itekledi. Şahıs, kız çocuğunun iteklemesiyle yere düştü. Kız da bunu fırsat bilerek kapı açık olduğu için evden çıkıp kaçtı. Apartmanın giriş katındaki konfeksiyon atölyesine sığınıp "Yukarıda bir adam var elinde telsiz var bana tecavüz etmek istedi" dedi. Bir süre burada bekleyen kız çocuğu daha sonra zanlı gelmeyince yürüyerek polis merkezine gidip şikayette bulundu. Şikayet üzerine polis zanlıyı aramaya başladı. Aradan 10 gün geçtikten sonra 16 Nisan 2015 günü Sinan G. yakalandı. Zanlı sorgusunda suçlamayı kabul etmeyerek hurdacı olan akrabasına gittiğini, o sırada kız çocuğunu gördüğünü, Yavuzlar Mahallesi’nde bar işleten babasının yanına gitmek istediğini, kendisinin bu yüzden otomobile alarak götürdüğünü, babasını bulamayınca Merkez Park’ta kız çocuğunu indirdiğini söylediği öğrenildi. Polis zanlının ifadesinin ardından kızın sığındığı konfeksiyon atölyesindeki şahısların ifadesine başvurdu. Çalışanlar kız çocuğunun o gün dükkanlarına gelerek kendisine birisinin yukarıda saldırıp tecavüz etmek istediğini söylediğini kaydetti.
Zanlı sorgusunun ardından adliyeye sevk edilirken, kız çocuğu yurda teslim edildi.
(İHA)