Çorum polisi tarafından Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) finans yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 23 kişiden 19’u tutuklandı.
15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ’nün finans ve üst düzey yöneticilerine yönelik Çorum Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında geçtiğimiz hafta 34 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarılmıştı. Bu kapsamda Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri tarafından Ankara, Çorum, İskilip ve Oğuzlar ilçelerinde düzenlediği eş zamanlı operasyon da yakalama kararı bulunan 34 kişi gözaltına alınmıştı.
Zanlılardan M.E., M.Y., S.T., İ.E.E., Ş.K., Y.A., H.E., A.T., S.S., S.K., İ.B., M.G., A.A., Ş.K., M.B., A.D., E.Ş., M.T. T.N.T, R.A., B.Ö, S.Y. ve A.E. Çorum Emniyet Müdürlüğü’nde işlemlerinin tamamlanmasının ardından sonra adliyeye edilmişti. Savcılıktaki sorgularının tamamlanmasının ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen zanlılardan R.A., B.Ö, S.Y. ve A.E. adli kontrol kararıyla serbest bırakılırken zanlılar tutuklandı.
(İHA)