Gümüşhane’de akşam saatlerinde meydana gelen 2 ayrı trafik kazasında 3 kişi öldü, 6 kişi yaralandı.
Edinilen bilgiye göre, ilk kaza, Gümüşhane’nin merkeze bağlı Kırıklı köyünde gerçekleşti. İçinde 4 kardeşin bulunduğu kamyon henüz bilinmeyen bir nedenle dereye uçtu. Kazada kamyonda bulunan kardeşlerden 3’ü hayatını kaybederken, bir kişi ise yaralı olarak kurtarıldı.
Akşam saat 19.30 sıralarında meydana gelen olayda, Kayseri’den yüklediği göçü Trabzon’a götüren Yusuf Can Şahingöz (23) yönetimindeki 38 LD 932 plakalı evden eve nakliyat firmasına ait kamyon, dönüş yolunda Gümüşhane-Kelkit Karayolunun Köse ilçesi yol ayrımında Kırıklı köyü sınırlarında kontrolden çıkarak dereye uçtu.
Takla atarak yaklaşık 10 metrelik banketten dereye uçan kamyonun ters yatması sonucu araçta bulunanlar sıkışırken, görgü tanıklarının anında müdahalesi ile araçta bulunan Ahmet Şahingöz (13) araçtan yaralı olarak kurtuldu. Aracın içinde sıkışan sürücü Yusuf Can, Malik (16), Mustafa Şahingöz (13) uzun süren kurtarma mücadelesi sonucunda aracın vinçle kaldırılmasıyla birlikte bahar yağmurları ile coşan dereden akan suya kapıldı. Bu sırada aracın hemen aşağısına kurulan ağa takılan 3 kardeşin cansız bedeni İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü kurtarma ekipleri, Jandarma ve vatandaşlar tarafından 112 Acil Servis ambulansları ile Gümüşhane Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. İkiz olduğu öğrenilen yaralı Ahmet Şahingöz’ün sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
Kaza nedeniyle Gümüşhane-Erzincan karayolu uzun bir süre trafiğe kapatıldı.
Gümüşhane’de hemen hemen aynı saatlerde gerçekleşen bir diğer kaza ise Gümüşhane-Trabzon karayolunun İkisu köyü yakınlarında gerçekleşti.

İKİSU KÖYÜNDE KAZA: 5 YARALI
Trabzon’dan Gümüşhane’ye gelen Bilal Demirel (56) yönetimindeki 29 AK 283 plakalı otomobil, yol kenarındaki mıcıra kapılarak takla attı.
Kazada sürücü Demirel ile araçta bulunan Selime (50), Muhsin Sadık (51), Sevim (56) ve Gökhan Demirel (19) yaralandı.
Yeni kurulan 112 Acil Servis istasyonu yakınlarında meydana gelen trafik kazasında yaralılar Gümüşhane Devlet Hastanesinde tedavi altına alınırken, sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.
(İHA)