Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Çukurca Uzundere Güven Dağı güneyi Irak tarafında (Zap bölgesi) silahlı İHA ile 2 teröristin etkisiz hale getirildiğini ve bir Doçka silahının imha edildiğini açıkladı.
TSK’dan yapılan açıklamada, 2’nci Hudut Tugay Komutanlığı unsurları tarafından 16 Ekim 2016 günü icra edilen operasyonlar esnasında Çukurca Uzundere Seriertuşi Tepe’de yapılan arama tarama faaliyetleri esnasında bir adet Doçka sehpası ve iki adet Kalaşnikof piyade tüfeği ele geçirildiği belirtilerek, ayrıca Çukurca Uzundere Güven Dağı güneyi Irak tarafında (Zap bölgesi) silahlı İHA ile 2 teröristin etkisiz hale getirildiği, bir Doçka silahının imha edildiği bildirildi. Şemdinli’de ise bir teröristin güvenlik güçlerine teslim olduğu kaydedildi.
Şu ana kadar bölgede devam etmekte olan operasyon kapsamında 63 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtilen açıklamada, "Bölgede etkisiz hale getirilen toplam terörist sayısı Şemdinli’de 55’e, Çukurca’da 293’e ve Hakkâri’de 415’e ulaşmıştır" denildi.
(İHA)