Mersin’de bir kadının içerisinde 28 bin lira para bulunan çantasını çalan zanlı, kaçmaya çalışırken vatandaşlar tarafından yakalandı.
Edinilen bilgiye göre, özel bir sektörde sigortacı olarak çalışan H.B. (49), bankadan çektiği 28 bin lira ile birlikte Camişerif Mahallesi’ndeki iş yerine döndü. Bürosuna çıkmak için binanın girişinde asansör bekleyen kadını bankadan bu yana takip eden kimliği belirsiz bir kişi, yanına yaklaştıktan sonra içerisinde para bulunan çantayı alarak kaçmaya başladı. Kadının çığlıklarına koşan vatandaşlar, kaçan zanlıyı sokak arasında bir süre kovaladıktan sonra çaldığı çanta ile birlikte yakaladı.
Polise teslim edilen şüpheli Altay A., sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Zanlının polisteki ifadesinde, yüklü miktarda kumar borcu bulunduğu için bu suçu işlediğini söylediği öğrenildi.

OLAY ANI KAMERADA
Öte yandan olayla ilgili güvenlik kamerası görüntüleri de ortaya çıktı. Kamera görüntülerinde, H.B.’nin iş yerinin bulunduğu binaya girmesinin hemen ardından şüphelinin de binaya girdiği, birkaç dakika sonra da elinde çantayla kaçtığı görüldü. Kadının bağırması üzerine çevredeki vatandaşlar da zanlının peşinden koştuğu kameraya yansıdı.
(İHA)