Cezaevinden çıkmasına 16 gün kala eşiyle telefonda görüşürken açık kalan telefondan erkek sesi duyan mahkum, cezaevinden kaçarak kendisini aldattığını düşündüğü eşini vurdu. Eşiyle ilişkisi olduğunu düşündüğü kişiyi yaralayan adam, 3 kişiyi daha vurduktan sonra teslim olacağını söyledi.
Edinilen bilgiye göre, olay Tufanbeyli’de meydana geldi. İddiaya göre, Musa S. (38) bir süre önce Ebru S. (35) ile evlendi. Musa S. görev başındaki astsubayı darp etmekten cezaevine girdi. Kozan Cezaevi’ndeki Musa S. mahkumiyetinin bitmesine kısa sure kala cezaevinin açık bölümüne geçti. Musa S. cezaevinden çıkmasına 16 gün kala eşi Ebru S.’yi arayıp bir süre konuştuktan sonra vedalaştı. Ancak Musa S.’nin eşi telefonu açık unuttu. Musa S. ise bu sırada telefonu kapatmayıp dinlemeye devam edince erkek sesi duyup eşinin kendisini aldattığına karar verdi. Musa S. bunun üzerine plan yapıp cezasının bitmesine 16 gün kala cezaevinden firar etti. Zanlı, eşini arayıp kendisini aldattığı için ölümle tehdit etti. Bir süre sonra ise Tufanbeyli’ye gelen zanlı, eşini arayıp hata yaptığını ve barışmak istediğini söyleyerek buluşma ayarladı. Zanlı, eşi Ebru S, bulaşma yerine gelince ruhsatız tabancasıyla bacaklarından vurup kaçtı. Silah seslerini duyup gelen vatandaşların haber vermesi üzerine yaralı kadın ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.
Polis ve jandarma Musa S.’yi ararken zanlı, bir kez daha ortaya çıkıp Tufanbeyli’de eşiyle ilişkisi olduğunu düşündüğü M.K. isimli bir kişiyi önce darp edip, daha sonra da tabanca ile vurup yaraladı. Zanlı kaçarken de havaya ateş ederek olaya kimsenin müdahale etmemesini isteyerek, "3 kişiyi daha vuracağım ondan sonra kendim teslim olacağım" dediği öğrenildi.
Polis ve jandarma her yerde iki yaralama olayının faili firari mahkumu arıyor.
(İHA)