Adana’da çocuklarını kaçırdıkları kadınlara şiddet ya da şantaj yoluyla fuhuş yaptırdıkları ileri sürülen çete çökertildi. Çeteyi 14 yaşındaki kız çocuğu ve babasının yönettiği ileri sürülürken 13 kişi gözaltına alındı.
İddialara göre, Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Ahlak Büro Amirliği ekipleri, Adana merkezli Mersin, Osmaniye, Kahramanmaraş’ta bir fuhuş çetesinin, çocuklarını kaçırdığı ve bazı kadınları darp ederek veya çıplak fotoğraflarını çekerek internette yayınlamakla tehdit edip zorla fuhuş yaptırdığı bilgisine ulaştı. Ahlak polisi, fuhuş çetesinin lideri olduğu ileri sürülen Ömer B. ve kızı E.B.’yle beraber 13 kişilik suç örgütünü çökertmek için harekete geçti.
Adana merkezli Kahramanmaraş, Mersin ve Osmaniye’de 13 ayrı adrese şafak vakti eş zamanlı operasyon yapıldı. Gerçekleştirilen operasyonda Ömer B., kızı E.B., Muhammet U. (31), Rezzan Ş. (36), Süleyman Y. (49), Ender T. (38), Salim T. (38), Mehmet Y. (33), Oğuzhan O. (21), Mehmet D. (36), Ekrem E. (77), Hamdullah İ. (29) ve Şirvan A. (29) gözaltına alındı. Zanlılar ifadelerinde suçlamaları kabul etmedi. Zanlılar ifadelerinin ardından "fuhşa teşvik, aracılık ve yer temin etmek, insan ticareti yapmak, fuhşu kolaylaştırmak, şiddet uygulamak" suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.
(İHA)