Bartın Valisi Nusret Dirim, geceden beri devam eden yağış sonrası meydana gelen selde herhangi bir can kaybının yaşanmadığını söyleyerek, mahsur kalanlara helikopter ile müdahale edildiğini dile getirdi.
Bartın Valisi Nusret Dirim, meydana gelen ve Kurucaşile ile Amasra ilçelerinde etkili olan sel felaketi hakkında bilgi verdi. Sel felaketinde can kaybının yaşanmadığını söyleyen Vali Dirim, “Geceden beri devam eden aşırı bir yağış var şu anda. Yarına kadar da devam edeceği tahmin ediliyor. Bölgemizde herhangi bir can kaybı yok. Kurucaşile ile Amasra arasında Kalaycı köprüsü üzerinde mahsur kalmış bir otobüs var. Ona şimdi helikopter ile müdahale ediliyor. Otobüsün tahliyesi için çalışılıyor. Otobüste herhangi devrilme tehlikesi yok, köprünün üzerinde bekliyor. Çünkü önü ve arkası tamamen su ile kapalı durumda” dedi.
Karayollarının sel suları altında kaldığını belirten Vali Dirim, “Köprülerde taşmalar oldu, evlerin alt katlarını su bastı. Özellikle Avara köyünde hasar var. Park etmiş ancak suya kapılan araçlar var 8-10 civarında. 3 tanesi denize gitti diye bir bilgi var. AFAD ile koordine içerisinde şu an Ankara’dan bir helikopter hareket etti. Kısa bir süre içerisinde bölgeye intikal edeceklerdir. Karayolu ile müdahale mümkün olmadı. Tüm alternatifler denendi ama yaklaşık 700-800 metrelik yol su ile kaplı tamamen. Botlarla da ulaşılamadı yüksek bir akıntı olduğu için. Son müdahale seçeneği kaldığı için Genelkurmay’dan helikopter talep ettik” diye konuştu.
(İHA)