Genelkurmay Başkanlığı, 5 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.
Genelkurmay Başkanlığı resmi internet sitesinden yurt içinde meydana gelen önemli olaylarla ilgili bilgi verildi. Yapılan açıklamaya göre; Mardin Nusaybin’de devam eden operasyonda; bir adet Roketatar (AT-4), bir adet Dragunov keskin nişancı tüfeği, 85 adet fişeği, bir adet Kaleşnikof piyade tüfeği, 650 adet fişeği, iki adet roketatar mühimmatı, iki adet el bombası, 63 adet av tüfeği fişeği, iki adet telsiz, bir adet jenaratör, bol miktarda tıbbi malzeme ve 40 kg amonyum nitrat ele geçirildi. Operasyonda, 53 adet el yapımı patlayıcı imha edilirken, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı bin 151 oldu.
Şırnak’ta devam eden operasyonda; 5 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildi, 2 bölücü terör örgütü mensubu terörist teslim oldu. Toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 486 oldu.
Operasyonda, bir adet Kaleşnikof piyade tüfeği, 526 adet fişeği, altı adet roketatar mühimmatı, dört adet el bombası, iki adet telsiz, iki adet gaz maskesi, bir adet jeneratör ve bir adet akü ele geçirildi, 26 adet el yapımı patlayıcı imha edildi. Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı ise bin 463 olarak bildirildi. Hakkâri Şemdinli’de icra edilen operasyonda; bir adet Biksi makineli tüfeği, bir adet Kaleşnikof piyade tüfeği, iki adet el bombası, bir adet el dürbünü ve bir adet fotoğraf makinesi ele geçirildi.
Siirt Pervari ve Diyarbakır Lice’de güvenlik güçlerine, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı taciz atışlarına anında karşılık verildi. Hakkâri Şemdinli’de, Mirgesav ve Aktütün Soğuk Tepe üs bölgelerine, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı taciz atışlarına anında karşılık verildi. Şırnak’ta yol araması icra eden güvenlik güçlerince tespit edilen altı adet tüp ve 100 kg patlayıcı madde ile hazırlanmış bir adet el yapımı patlayıcı imha edildi. Hakkâri Çukurca ve Şanlıurfa Birecik’de bölücü terör örgütünden kaçan 2 terörist teslim oldu.
Irak kuzeyi Metina bölgesinde, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce kullanıldığı tespit edilen silah mevzi, sığınak, barınak ve mağaralar, icra edilen hava harekâtı ile imha edildi.
(İHA)