Adana ve Mersin’de ATM’lere yerleştirdikleri düzenek ile yaklaşık 50 kişinin kartını kopyalayıp hesaplarından para çektiği iddiasıyla gözaltına alınan 3 kişi tutuklandı.
Adana Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 4 ay önce bazı vatandaşların kredi ve banka kartlarından para çekildiği ihbarı üzerine harekete geçerek Adana ve Mersin’de bazı bankaların ATM cihazlarına düzenek yerleştiren şebekenin kart bilgilerini kopyaladığını belirledi. Kenar semtlerdeki ATM’leri tercih eden dolandırıcıların emekli ve çalışanların maaş çekme günlerinde yoğun hareket ettikleri tespit edildi. Dolandırıcıları yakalamak için çalışma başlatan polis, bankaların ATM üzerinde bulunan güvenlik kamerası kayıtlarını incelemeye aldı. Ekipler, 4 ay süren inceleme sonrasında Adana’daki ATM’lere düzenek yerleştiren Sabri Y. ile Mehmet Ali K. ve Mersin’de aynı şebeke için çalışan Yıldırım K.’yi yaptığı operasyonla yakaladı.
Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, yaptıkları çalışmada Adana’daki bankalara kopyalama düzeneğini yerleştiren dolandırıcıların parayı çekmek için Mersin’e gittiklerini tespit etti. Mersin’de hem paraları çekip hem de orada da aynı tekniği kullanarak yeni bilgiler elde eden şebeke elemanlarının daha sonra Adana’ya döndüğü belirlendi. Adana ve Mersin arasında düzenli olarak gidiş geliş yapan şahısların kart bilgilerini kopyaladıkları yaklaşık 50 vatandaşın kartından binlerce lira para dolandırdıkları tespit edildi.
Polis, dolandırıcılık şebekesinin kart bilgilerini kopyalamak için internet üzerinden sipariş verdikleri düzeneği kullandıklarını ortaya çıkardı. Dolandırıcıların elde ettikleri bilgileri ise marketlerin müşterilerine dağıttığı ’indirim kartları’nın boş olanlarına yüklediği belirlendi. Üzerlerinde çok sayıda market indirim kartları ele geçirilen dolandırıcılar, sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Bilişim tekniklerini kullanarak nitelikli dolandırıcılık suçundan nöbetçi mahkemeye çıkartılan 3 zanlı tutuklandı.
(İHA)