Çanakkale'nin Biga ilçesinde sabıkalı bir şahsın saldırısı sonucu şehit olan Jandarma Astsubay İlhan Yıldız ve Ömer Yanar, Bursa Jandarma Bölge Komutanlığı'ndaki törenin ardından memleketlerine uğurlandı. Törende en duygusal anlar, 6 yaşındaki Yusuf Tuğra'nın boyu uzunluğunda şehit babası Ömer Yanar'ın askeri parkasını giymesi oldu.

Bursa Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsinin ardından şehitlerin cenazeleri Bursa Büyükşehir Belediyesi Gasilhanesi'ne getirildi. Burada işlemleri tamamlanan şehitler için Bursa Jandarma Bölge Komutanlığı'nda tören düzenlendi. 4 çocuk babası Şehit Başçavuş İlhan Yıldız'ın (51) iki oğlunun da asker olduğu, 45 yaşındaki Ömer Yanar'ın ise 2 çocuk babası olduğu öğrenildi.

Bursa Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık, şehit yakınlarına başsağlığı diledi. Törende şehit askerler için saygı duruşu yapıldı, özgeçmişleri okundu ve dua okundu.

Ömer Yanar'ın 6 yaşındaki oğlu Yusuf Tuğra ise hiçbir şeyden habersiz törene katıldı. Hava soğuyunca babasının askeri parkası küçük çocuğa giydirildi. Küçük Yusuf bir süre sonra annesi Seçil Yanar'ın kucağında töreni izledi.

Yapılan duanın ardından İlhan Yıldız'ın cenazesi Kars Sarıkamış, Ömer Yanar'ın cenazesi ise Hatay'a gönderildi.