FETÖ/PDY’nin darbe girişiminin ardından Erzurum’da yürütülen soruşturma kapsamında 73 kişi tutuklandı. Operasyon kapsamında Palandöken, Pasinler, Köprüköy müftüleri ile birlikte 55 camii imamı ve müezzin de açığa alındı.
15 Temmuz’da FETÖ/PDY’ye mensup bir kısım askerin darbe teşebbüsünün ardından Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ’anayasayı ihlal’, ’cebir ve şiddet kullanarak TBMM’yi ortadan kaldırmaya veya TBMM’nin görevlerini kısmen veya tamamen yapmasını engellemeye teşebbüs etmek’, ’cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs’, ’Halkı Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ne karşı silahlı isyana tahrik’ suçlarından soruşturma başlatıldı.

3 İLÇE MÜFTÜSÜ İLE 55 CAMİ İMAMI VE MÜEZZİN AÇIĞA ALINDI
FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Erzurum’da 15’i rütbeli asker, 17’si hakim, 10 Cumhuriyet Savcısı, 10’u akademisyen ile birlikte 8’i askeri hakim, 1 askeri savcı, 1 okul müdürü ile 11 öğretmen ile birlikte 73 kişi tutuklandı. Palandöken Müftüsü Sıtkı B., Pasinler Müftüsü Ahmet Güney, Köprüköy Müftüsü Tuncer Zerdalı ile birlikte 55 cami imamı ve müezzin de açığa alındı.

HAKİM VE SAVCILAR TUTUKLANDI
Soruşturma kapsamında Hakim Ercan Özdemir, Ercan Koç, Mustafa Alpaslan, Ali Rıza Altun, Mehmet Köseoğlu, Süleyman Ayhan, İlhan Kara, Mahmut Kıra, Onur Usta, Orhan Gödel, Şenol Demir, Fahrettin Akgün, Muhittin Kırıcı, Adem Çelik, Fatih Hüseyin İnal, İlhami Akbaba, Mustafa Özdemir, Cumhuriyet Savcısı Adem Kartal, Şener Dalyan, Osman Yıldız, Can Bayır, Nüsret Onur, Mahmut Ayan, Oğuzhan Kır, Ali Çelik, Musa Alperen, Mehmet Çabuk tutuklandı.

DARBECİ ASKERLER TUTUKLANDI
Darbe girişimi gecesi 15 Temmuz Bildirgesine uydukları iddia edilen Jandarma Kurmay Başkanı Kurmay Albay Murat Koçak, Jandarma Muhabere Birlik Komutanı Yaşar Buçkun, Jandarma Kurmay Binbaşı Murat Yılmaz, Jandarma Binbaşı Mehmet Karaman, Jandarma Binbaşı Fırat Çelik, Jandarma Uzman Hakan Uzun, Askeri Hakim Yüzbaşı Fahri Karakaya, Hakim Üsteğmen Fahrettin Güngör, Hakim Üsteğmen Sezai Zengin, Hakim Üsteğmen Kerim Dağ, Hakim Teğmen Veli Akçil, Askeri Savcı Ali Rıza Bayana da tutuklandı.

167 KİŞİNİN SORGUSUNU SÜRÜYOR
Soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı alınan 167 kişinin sorgusu devam ediyor. Soruşturma kapsamında 89 kişinin ise arandığı, binin üzerine adli ve idari işlem yapıldığı öğrenildi.
(İHA)