Bingöl’de Çevik Kuvvet polislerini taşıyan zırhlı servis midibüsüne düzenlenen bombalı saldırıda şehit düşen polis memuru Abdullah Bıyık’ın (28) acı haberi ailesinin yaşadığı Malatya’ya ulaştı. Şehidin ailesinin Uşak’ta acı haberi aldığı ve Bingöl’e doğru yola çıktığı öğrenildi.
Bingöl’de teröristlerin düzenlediği bombalı saldırıda şehit olan 6 polisten biri olan Abdullah Bıyık’ın acı haberi Uşak’ta yaz tatili nedeniyle giden ailesine iletildi. Annesi Şengül Bıyık’ın emekli hemşire babası Mehmet Ali Bıyık’ın ise emekli astsubay olduğu şehit polisin uzun yıllardır Malatya’da yaşadıkları öğrenildi. Evli ve 1,5 yaşında bir erkek çocuğu olan şehit polisin acı haberini vermek için Malatya Emniyet Müdürlüğü görevlileri ambulans eşliğinde Çöşnük Mahallesi Kadım Sokağa geldi. Ancak ailenin yaz tatili nedeniyle memleketleri Uşak’ta oldukları öğrenildi.
Şehidin baba ocağına Türk bayrakları asılırken acı haberi duyan şehidin hemşire kız kardeşi haberi duyar duymaz görev yaptığı hastaneden eve geldi. Sinir kiriz geçiren şehidin kardeşine 112 sağlık personelleri müdahale etti.
Acı haberin ardından vatandaşlarda şehidin evine koşarken, ailenin Uşak’tan karayolu ile Bingöl’e gitmek için yola çıktığı belirtildi.
(İHA)