Hatay’da ODTÜ ve Gezi Parkı eylemlerine destek vermek için Pazartesi gecesi izinsiz eylem yapan grubun gösterisi sırasında bir apartmanın çatısında düşerek hayatını kaybeden Ahmet Atakan’ın hayatını kaybettiği armutlu mahallesi ölüm sessizliğine büründü. Olayla ilgili Cumhuriyet Savcılığının başlattığı soruşturma ise sürüyor.

Pazartesi gününden beri hareketli saatler geçiren armutlu mahallesinde hayat normale dönmeye başlarken, esnaf ve vatandaşlar yaşana olaylar ve acıl ölüm olayının üzüntüsünü yaşıyor. Çıkan olaylarda hayatını kaybeden Ahmet Atakan’ın düştüğü binanın önünde armutlu mahalle sakinleri ve arkadaşları tarafından öldüğü yer çiçeklerle çevrilerek muhafaza altına alındı. Atakan'ın öldüğü yeri gün boyu ziyaret eden birçok vatandaş kendisi için dua ediyor.

Bir yerel tv kameralarına yansıyan Ahmet Atakan'ın düşme anının medyaya yansımasından sonra mahalle de sessizliğe büründü.

Kameralara konuşmak istemeyen esnaf, Ahmet Atakan'ın hayatını kaybetmesinden duyduklarını üzüntüyü dile getirdi. Çevre sakinleri, Ahmet'in düştüğü saatlerde bölgede yoğun biber gazı yüzünden görüş mesafesinin çok kısıtlı olduğu için fark edilmesinin çok güç olacağını ifade etti.

Bu arada, olayla ilgili Hatay Cumhuriyet Savcılığının soruşturması devam ediyor. Savcılık, bir yandan görgü tanıklarının ifadelerine başvururken diğer taraftan da bölgedeki bütün kamera kayıtlarını toplayarak tek tek incelemeye aldı.