Diyarbakır’da bombalı araçla düzenlenen saldırıda şehit olan Polis Memuru Yakup Kılınç’ın acı haberi Elazığ’daki ailesine ulaştı.
Diyarbakır-Batman karayolunda bulunan Şehit Emniyet Amiri Murat Uçar Bölge Denetleme İstasyonu’na terör örgütü PKK tarafından bombalı araçla saldırı düzenlenmiş 5 polis ile 2 sivil şehit olmuştu. Şehitlerden kimliği belirlenen Yakup Kılınç’ın Elazığlı olduğu bildirildi.
Şehit Kılınç’ın Elazığ’ın merkezine bağlı Mollakendi beldesindeki baba evine acı haberi emniyet yetkilileri verdi. Şehidin babası Mahmut, annesi Fatma Kılınç acı haberi alır almaz Diyarbakır’a hareket etti. Şehidin baba evine ve beldeye ise Türk bayrakları asıldı.
5 kardeş olan şehit Kılınç’ın Özgül Kılınç’la evli olduğu ve 3 yaşındaki Şeyma Nisa isimli bir çocuklarının bulunduğu öğrenildi.
Şehidin yakınları, uzun süredir Diyarbakır’da görev yapan Kılınç’ın, dün izinli olduğu, anne ve babasını görmek için günü birlik memleketine gelip gittiğini ifade etti. Şehidin naaşı, yarın düzenlenecek törenin ardından son yolculuğuna uğurlanacak.
(İHA)