AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, AK Parti Karabağlar ilçe binasına yönelik silahlı saldırıyla ilgili, ’’Bunun terör saldırısı mı yoksa başka bir niyetle mi yapıldığı henüz belli olmadığı için gerekli değerlendirmelerden sonra bunu tekrar hep birlikte inceleyeceğiz" dedi.
Eski İzmir Caddesi üzerinde bulunan AK Parti Karabağlar İlçe Teşkilat Binasına, bugün saat 03.30 sıralarında, kimliği henüz belirlenemeyen bir şahıs silah ile 7 el ateş etti. Bina girişinde 3 polisin nöbet tuttuğu sırada yaşanan olayda, 7 kurşundan 4’ü cama isabet etti. Kurşunlardan 2’si kolonlara biri ise tabelaya denk geldi. Saldırıyı gerçekleştiren şahıs olay yerinden yaya olarak kaçtı. Polis ekipleri ise saldırı sonrası civardaki güvenlik kamera görüntülerini alarak geniş çaplı inceleme başlattı.

’’BİRLİK BERABERLİĞİMİZİ KORUYORUZ"
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican sabah saatlerinde ilçe binasına gelerek AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Kazım Erten ve üyelere geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Binada inceleme yaptıktan sonra konuşan Delican, "Menfur bir saldırı. Olayla ilgili inceleme devam ediyor. Bunun terör saldırısı mı yoksa başka bir niyetle mi yapıldığı henüz belli olmadığı için gerekli değerlendirmeleri sonra tekrar hep birlikte inceleyeceğiz. Ne olursa olsun ülkemizin birlik ve beraberliğine kast eden birçok terör örgütü AK Parti’yi hedef almış durumda. Şuan Türkiye’nin en güvenilir en güçlü kurumu olan partimiz birlik ve beraberliğine her daim koruyacaktır. Hayatın akışını bozmadan bizim birlik ve beraberliğimize kast edenlere biz teşiklatımız olarak müsaade etmeyeceğiz. Bu saldırıda herhangi bir can kaybı olmaması bizim için sevindirici. Bu tür saldırılara karşı birlik ve beraberliğimizi koruyoruz. Karabağlar ilçe teşkilatımıza geçmiş olsun" dedi.

’’ÖN KEŞİF VAR"
Olayın nasıl gerçekleştiğini İl Başkanı Bülent Delican’a anlatan AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Kazım Erten ise, "Sabah karşı olan bir saldırı. Yaya halinde olan bir saldırgan, ilçe binamızın karşısından silah ile 7 el ilçe binamızın girişine ateş ediyor. Daha sonra koşarak olay yerinden uzaklaşıyor. Polisin yaptığı çalışmaya göre, şüphelinin 20-25 yaşlarında bir şahıs olduğu belirleniyor. Güvenlik güçlerimiz geniş çaplı araştırmayı sürdürüyor. Biz hadiseyi teşkilatımıza yönelik bir saldırı olarak değerlendiriyoruz. Geniş çaplı araştırmadan sonra olayın terör boyutu olup olmadığı ortaya çıkacaktır. Öyle sanıyorum ki bir ön keşif de var. Çünkü, güvenlik güçlerimizin nöbet alanına doğru hedef alınarak yapılan bir saldırı" dedi.
(İHA)