FETÖ’nün Kara Kuvvetleri Komutanlığı imamı olduğu iddia edilen Kurmay Albay Bilal Akyüz, yakalandıktan sonra savcıya verdiği ifadesinde “Akıncılar Üssü’nde bana verilen emirleri yerine getirdim” dedi.
15 Temmuz darbe girişiminden sonra FETÖ’nün Kara Kuvvetleri imamı olduğu iddia edilen Kurmay Albay Bilal Akyüz’ün yakalandıktan sonra Cumhuriyet Savcısına verdiği ifadesinde, emirleri yerine getirdiğini iddia etti.

Kayınvalidemin evindeydim
Kendisinin Ankara’da Kara Kuvvetleri Harekat Başkanlığı’nda Teşkilat Şube Müdürü olarak görev yaptığını belirten Bilal Akyüz, hali hazırda İstanbul’da Silahlı Kuvvetleri Yüksek Sevk ve İdare Kursunda olduğunu kaydetti. İfadesinde, istirahatli olduğu için darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz 2016 tarihinde Ankara’da bulunduğunu kaydeden Bilal Akyüz’ün “istirahat alıp Ankara’ya gelmem konusunda herhangi bir emir almadım. 15 Temmuz 2016 günü öğleden sonra saatini hatırlamadığım bir zaman diliminde, kayınvalidemin evinde bulunduğum esnada, kayınvalidemin evini tanımadığım birileri arayıp, 250-300 metre aşağıdaki bir yere beni çağırdılar” şeklinde bilgi verdiği iddia edildi.

Kendim teslim oldum
Bilal Akyüz’ün ifadesinde, kendisini arayan tanımadığı şahısla buluşmaya gittiğinde Akıncı Üssü’nde Kara Kuvvetleri Temsilcisi olarak terörle mücadele hareket kapsamında görevlendirildiğini öğrendiğini ve “Bende emir olduğu için istirahatli bile olduğumu söylemeden oraya tek başıma, kendi aracımla gittim. Ben bu aşamadan sonra sorulacak hiçbir soruya cevap vermek istemiyorum. Akıncılar Üssü’nde bana verilen emirleri yerine getirdim. Bu aşamadan sonraki beyanlarımı mahkemede vermek istiyorum. Sadece şunu belirtmek isterim. Ben kendi isteğimle Akıncı Üssü’nde teslim oldum” şeklinde ifade verdiği belirtildi.
(İHA)