Paralel yapıya yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve mahkeme tarafından serbest bırakılan 5 emniyet mensubu, aileleri ve arkadaşları tarafından alkışlarla karşılandı. Serbest bırakılanlar arasında Başbakan Erdoğan’ın "Kur’an-ı Kerim cüzünü cezaevinde okusun" dediği polis memuru İsmail Arslan’ın da olduğu görüldü.
Paralel yapıya yönelik soruşturma kapsamında tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edilen 17 polis memurundan 5’i serbest kaldı. Serbest kalan emniyet mensupları Muhammet Fatih Tezcan, Serdar Güldalı, İsmail Arslan, Murat Hamarat, Ahmet Öztürk, adliye önünde bekleyen aileleri ve arkadaşları tarafından alkışlarla karşılandı. Oğlu Muhammet Fatih Tezcan’ı karşılayan avukat Ahmet Tezcan, "Oğlum tahliye oldu ama biz sevinemedik, çünkü içeride kalan daha birçok arkadaşımız var. Keşke hepsi tahliye olsaydı" dedi.
Serbest kalan emniyet mensupları arasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın "Kur’an-ı Kerim cüzünü cezaevinde okusun" dediği İsmail Arslan’ın da olduğu görüldü. Yakınlarına sarılarak gözyaşı döken Arslan, gazetecilerin sorularını yanıtsız bıraktı.
(İHA)