Manisa 3. Sulh Ceza Mahkemesince hırsızlık zanlısına tokat attığı iddia edilen dönerci ustasına 2 bin TL para cezası kesildi.
Aldığı ceza karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen dönerci ustası Aydın Yur, para cezasını ödemezse 4 ay hapis cezası alacağını anlatarak, “Tuhaf bir durum. Hırsızı yakaladığımızda ne yapsaydık yani öpse miydik?” dedi.
2 Eylül 2011 tarihinde çalıştığı döner salonunun köşesinde bulunan bir bisikleti çalarak götürmeye kalkışan Koray Ç. isimli zanlıyı yakalayan Serkan B. arasında tartışma başladı. Tartışmayı gören dönerci ustası Aydın Yur, kavgayı ayırmak istediği sırada hırsızlık zanlısı Koray Ç.’ye tokat atarak dönerci salonuna götürdü ve polis çağırdı. Hırsızlık zanlısı Koray Ç. hakkında hırsızlık suçundan dava açılırken, Koray Ç.’nin şikayetçi olması üzerine Aydın Yur hakkında da basit yaralama suçundan dava açıldı. Yaklaşık 2 yıl süren dava sonucunda Manisa 3. Sulh Ceza Mahkemesi Aydın Yur’a basit şekilde adam yaralama suçundan ayda 83 TL olmak üzere 24 taksitle toplam 2 bin TL para cezası verdi. Mahkeme ayrıca Yur’un para cezasını ödememesi halinde 4 ay hapis cezasına çarptırılmasına karara bağladı.
27 yaşında 3 çocuk babası olan dönerci ustası Aydın Yur, mahkeme kararı sonrası şaşkınlığını gizleyemedi. Yur, “Lokantamızın önünde kavga çıkmıştı. İki kişi kavga etmeye başlamıştı. Kavga edenlerden biri bizim çalışanımızdı. Çalışanımız kavga ettiği kişinin hırsız olduğunu söyledi. Ben de ikisinin ensesine birer tokat attım. Madem hırsız dedim aldım içeri götürdüm ve polis gelene kadar içeride tuttuk ve polise teslim ettik. Sonra bizden şikayetçi olmuş ve 2 bin lira para cezası aldım. Ödemezsek 4 ay hapis. Hırsızı yakalayınca öpüp sevelim mi? Bir tokat attım ensesine ve polisi çağırdım olay bu yani. Bence tuhaf, çok tuhaf, adalet yok yani. Hırsızı yakalayınca öpelim mi ben de anlamadım” dedi.
(İHA)