Kocaeli’nin İzmit ilçesinde, amcasının altı kilo altınıyla yaklaşık 30 bin euro parasını çaldığı öne sürülen bir kişi, ağabeyi tarafından yakalanarak polise teslim edildi.
Hacı Hasan Mahallesi Yukarı Pazar Caddesinde ikamet eden İ.A.(61) isimli şahsı telefonla arayan bir kişi, kendisinin polis olduğunu belirterek bir konuda ifade vermesi gerektiğini ve karakola gelmesi gerektiğini söyledi. Telefon üzerine İ.A. isimli şahıs Saraybahçe Polis Merkezi’ne gitti ancak kendisini aramadıkları söylenince evine geri döndü.

AĞABEYİ BAGAJDA ÜÇ KİLO ALTIN VE PARALARI BULDU
Evine gelen İ.A., dairesinin dağınık olduğunu ve altı kilo altınla 30 bin euro parasının sakladığı yerde olmadığını görünce evine hırsız girdiğini anlayarak polise şikayette bulundu. Eve gelen polisler, incelemede bulundu. Aradan geçen bir aylık zamanda İ.A.’nın büyük yeğeni A.A., kardeşi M.A.’nın yeni satın aldığı arabasının bagajında 3 kilo altın ve 60 bin TL para bulunca amcasının parasını kardeşinin çaldığını anlayarak durumu amcasına anlattı. Yeğeninin kendi para ve altınlarını çaldığını duyan amca büyük yeğeni A.A. ile birlikte polis merkezine giderek şikayette bulundu.
Şikayet üzerine harekete geçen Saraybahçe Polis Merkezi Amirliği ekipleri ve İzmit İlçe Asayiş Bürosu ekipleri, hırsızlık zanlısı M.A. ile arkadaşı V.A.’yı ikametlerinde gözaltına aldı. Gözaltına alınan yeğen M.A.’nın maddi sıkıntıları nedeniyle amcasının evinin anahtarını çektirdiği ve amcasına telefon ederek evden uzaklaştırdığı, daha sonra da hastane eldiveni kullanarak eve girip altınları çaldığını itiraf ettiği öne sürüldü. Gözaltına alınan M.A. ve arkadaşı V.A.’nın birlikte yeni araç aldıkları öğrenildi. Saraybahçe Polis Merkezi’nde işlemleri tamamlanan M.A. ve V.A. adliyeye sevk edildi.
(İHA)