Ankara’da bombalı eylem hazırlığındaki iki terörist, polisin operasyonu sırasında kendini patlattı.
Edinilen bilgiye göre, ihbar üzerine Haymana yolundaki özel bir at çiftliğinde sıkıştırılan teröristler, polisin teslim ol çağrısı üzerine kendini patlattı.
Olayda güvenlik güçlerinden ölen ya da yaralanan olmadı. Olay yerine gelerek incelemelerde bulunan Ankara Valisi Ercan Topaca, PKK bağlantısının yüksek olduğunu söyledi.
200 kilogram amonyum nitrat olduğunu ve plastik patlayıcılar olduğunu düşündüklerini vurgulayan Topaca, "Arkadaşlarımız alanda yoğun bir çalışmayı devam ettiriyorlar. Bunların amacı neresiydi, nereyi patlatmak istiyorlardı orası çok kesin değil. Araca Türk bayrağı asmışlar, kendilerini kamufle etmeye çalışmışlar. Henüz örgüt bağlantısı net değil ama elde ettiğimiz bilgiler Harun’un PKK bağlantılı olma ihtimali yüksek. Olayın yapılma ve planlanma şekli olarak PKK işaret ediyor" diye konuştu.,
Olayla ilgili Ankara Valiliğinden yapılan açıklamada da 7 Ekim 2016 Cuma günü Diyarbakır’dan gelen istihbarat ve çevredeki vatandaşların gördükleri şüpheli şahıslarla ilgili bildirimleri üzerine güvenlik güçleri tarafından çalışma başlatıldığı belirtilerek, "Bugün saat 06.00 sıralarında Ankara’ya 30 kilometre mesafede bir at çiftliğine operasyon başlatan güvenlik güçlerinin ’teslim ol’ yönündeki uyarılarına, bir süre sonra henüz müdahale gelmeden bir kadın bir erkek oldukları tahmin edilen iki terörist kendilerini patlatmıştır. Yapılan incelemede Bingöl nüfusuna kayıtlı Harun Aslan adına bir kimlik, 200 kg amonyum nitrat ve 2 kalıp plastik patlayıcı ele geçirilmiştir. Duyarlı vatandaşlarımızın dikkati ile emniyet güçlerimizin titiz çalışmaları sonucunda muhtemel büyük bir faciadan dönülmüştür” denildi.
(İHA)