Başkent’te İl Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan’ın talimatıyla meydana gelmesi muhtemel olayları önceden önleyebilmek, işlenmiş suçların firarilerinin yakalanmasını sağlamak, huzur ve güven ortamının muhafazasını sağlamak amacıyla 8 bin 500 polisin katılımıyla helikopter destekli “Başkent Huzur Operasyonu” başlatıldı.
Asayiş Şube Müdürlüğü koordinesinde il merkezi ve 18 dış ilçede gerçekleştirilen operasyona Yunus ekipleri, Çevik Kuvvet, Özel Harekat, Narkotik, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri ile Çankaya, Keçiören, Mamak, Altındağ, Yenimahalle, Pursaklar, Etimesgut Emniyet Müdürlükleri ekipleri katıldı. Türkiye tarihinde ilk defa 8 bin 500 polisin katılımıyla gerçekleştirilen operasyon kapsamında Ankara’daki tüm umuma açık eğlence yerleri, Kızılay’da bulunan Sakarya Caddesi ve caddeye açılan sokaklar, Bestekar Sokak, Tunalı Hilmi Caddesi, Tunus Caddesi, Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi, Çankaya 4. Cadde ile Çankaya’nın tüm büyük caddelerinde, Çankırı Caddesi ve caddeye açılan sokaklarda bulunan eğlence mekanlarında, Hıdırlıktepe olarak bilinen gecekondu mahallesinde, Yenimahalle ilçesindeki umuma açık eğlence mekanlarında şahısların GBT kayıtları sorgulanarak, kişilerin üstü, araçları ve çantalarında arama yapılıyor. Ayrıca Ankara’ya giriş yapılan bütün anayollar ile şehir merkezindeki 70 noktada yol kontrolleri ile kişi ve araç aramaları yapılıyor.
Altındağ ilçesinde Hıdırlıktepe olarak bilinen gecekondu mahallesinde Özel Harekat, Yunus, Narkotik ve Çevik Kuvvet ekipleri, zırhlı araçlarla uyuşturucu satıcılarına yönelik operasyon düzenliyor.
Çevik Kuvvet ve Asayiş Şube ekipleri ise, Ankara Şehirlerarası Otobüs Terminali İşletmesi (AŞTİ) ve Ankara Tren Garı’nda 500 polisin katılımıyla kişilerin üst ve çanta aramalarını gerçekleştiriyor. Kurban Bayramı öncesi Keçiören Ovacık, Yenimahalle, Sincan, Gölbaşı, Mamak hayvan pazarlarındaki kişiler de GBT uygulamasından geçiriliyor.
(İHA)