Başkent’te iki otomobil, bir TIR ve bir kamyonun karıştığı trafik kazasında, 1 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi ise yaralandı.
Kaza, gece saatlerinde Samsun Yolu’nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; aynı istikamete doğru seyir eden Talat Yürek’in kontrolündeki 28 TD 705 plakalı kamyon ile Sercan Şerefli’nin kullandığı 06 RPD 54 plakalı otomobil, Acar Nakliyat köprülü kavşağının altında bilinmeyen bir nedenden dolayı çarpıştı. Arkalarından gelen 06 AJ 0510 plakalı TIR’ın sürücüsü Mustafa Öztürk, kazadan dolayı yolun kapalı olması ve yaralılara yardım etmek amacıyla, kullandığı TIR’ı sağ şeride park etti. Aynı istikamette seyir eden Murat Güllü ise 06 HB 6492 plakalı otomobilinin direksiyon hakimiyetini kaybederek park halindeki TIR’a arkadan çarptı.
Kazayı gören vatandaşlar polis, itfaiye ve sağlık ekiplerine haber verdi. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye erleri, 06 RPD 54 plakalı otomobilde bulunan Birkan Kiraz (15) ve ismi öğrenilemeyen başka bir kişiyi sıkıştıkları yerden çıkardı. İtfaiye ekiplerinin çıkardığı 2 kişi ve aynı otomobilde bulunan Hüseyin Gül ile Sercan Şerefli olay yerindeki ilk müdahalelerinin ardından hastaneye kaldırıldı. Sağlık ekipleri, park halindeki TIR’a arkadan çarpan 06 HB 6492 plakalı otomobilin sürücüsü Murat Güllü’nün (32) ise olay yerinde hayatını kaybettiğini tespit etti.
Hayatını kaybeden sürücünün cesedi, cenaze aracıyla adli tıp morguna götürüldü. Polis ekipleri, kazayla ilgili soruşturma başlattı.
(İHA)