Antalya’nın denizinin temiz olduğu belirtildi.
Antalya’nın Konyaaltı sahilinde dün sabah deniz suyunun yeşil renk alması vatandaşların korkmasına neden olmuştu. Denizin renginin kıyı kesiminin bir bölümünün yeşile dönmesi ve bir balık ölüsünün kıyıda görülmesi akıllarda denizde kimyasal atık olabileceği sorusunu getirdi. Bunun üzerine Antalya Büyükşehir Belediyesi Çevre Sağlığı Şube Müdürlüğü ekipleri suyun yeşile dönen kısımlarından örnekler alarak inceleme başlattı.

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ SU ÜRÜNLERİ FAKÜLTESİNDEN AÇIKLAMA GELDİ
Deniz suyunda yaşanan değişimle ilgili Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Gökoğlu bir açıklama yaptı. İzlediği kadarıyla yaşanan olayın bir algı patlaması olduğunu anlatan Gökoğlu, şunları söyledi: "Bu durum zaman zaman denizlerde yaşanan bir durumdur. Özellikle besleyici elementlerin olduğu yerlerde olur. Suda bir gübreleme olayı var. Bu karasal, tarımsal ya da evsel olabilir. Bunun sonucunda yaşandığını düşünüyoruz. Bulunduğumuz yerde ırmak ve çaylar var. Bu çaylarla taşınmış besleyici elementler fitoplanktonların çoğalmasına neden oldu. Zehirleme durumu söz konusu değildir. Öyle bir durum söz konusu değildir. Hiç kimse bu durumdan korkmasın."
Antalya’nın denizinin temiz olduğunu anlatan Gökoğlu, şöyle konuştu: "Denizi besleyen çayların bazen ağzı tıkanır ve daha sonra birden girdi olunca alg çoğalması olur. Rüzgarın etkisiyle de bunu kıyıya taşıdı deniz. Dün yaşanan durum bundan ibarettir. Zehirleme durumu olsaydı burada ilk balıklar ölürdü. Bir balık ölüsü söyleniyor ama sanırım tesadüf eseri ölen bir balık ya da balıkçıların attığı bir balık olabilir. Tehdit söz konusu değildir. Plankton çoğalmaları insan vücuduna zarar vermez. Sudan örnek almadık ama ben akademik görüşümü belirterek söylüyorum. Akdeniz’de sürekli deprem oluyor. Hiçbir deprem öncesi böyle bir olay yaşanmadı. Vatandaşlar bunu bir konuya bağlamak istiyor ama öyle bir durum yok."
(İHA)