Antalya’da dün akşam saatlerinde fırtına nedeniyle tur teknesinin batmasının ardından kaybolan 38 yaşındaki Serap Çelik’in cansız bedenine teknenin mutfak bölümünde, 48 yaşındaki Lübnan uyruklu Samira Frayha’nın (48) ise makine dairesinde ulaşıldı.
Antalya Yat Limanı açıklarında dün dönüş yolunda fırtına nedeniyle batan ‘Kurt-C’ isimli tur teknesinin ardından 84 kişi tahliye edilmiş 38 yaşındaki Serap Çelik ve Lübnan uyruklu Samira Frayha’nın (48) kayıp olduğu belirlenmişti. Olayın ardından sahil güvenlik ve deniz polisi su yüzeyinde ve su altında yaptığı çalışmada iki kişinin izine rastlamamıştı.

MUTFAK BÖLÜMÜNDE BULUNDU
Sabah saatlerinde yeniden başlayan aramalar saat 15.00 sıralarında sonuç verdi. Antalya Büyükşehir Belediyesi sualtı ekibinin de destek verdiği aramada Serap Çelik’in cansız bedeni teknenin mutfak bölümündeki yerde bulundu. Bota alınan Çelik’in cesedi kimliğinin kesin tespiti için Yat Limanı’na çıkarıldı. Ambulansa alınan Çelik’in cenazesini yakınları teşhis etti. Ardından limanda feryatlar yükseldi. Çelik’in ablası, kardeşi ve eşi Ramazan Çelik gözyaşlarına boğuldu. Bazı yakınları fenalık geçirerek bayıldı. İlk kontrollerde vücudunda herhangi bir kesik ve yaralanma izi olmadığı belirlenen Serap Çelik’in cenazesi otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı.

MAKİNE DAİRESİNDE BULUNDU
Ekipler daha sonra yeniden kayıp Samira Frayha’yı bulmak için batığın olduğu yere gitti. Yaklaşık bir saat sonra ise Frayha’nın cansız bedenine ekipler makine dairesinde ulaştı. Botla limana çıkarılan Frayha’nın cesedi otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı.
Batan tekneden kurtulan Nevşehir Üniversitesi Turist Rehberliği Bölümü öğrencisi İsmail Tosun, 6 saatlik bir tura çıktıklarını söyledi.
Sıçan Adası yakınlarında teknenin çapasının bozulduğunu anımsatan Tosun, “45 dakika çapa ile oyalandık. Adanın yanına geldiğimizde fırtına çıktı. Yağmur başladı. Panik yapmayın deniliyordu. Fırtınaya karşı gitmeye çalıştık. On dakikada gemi alabora oldu. Birçok kişi suya atladı. Çığlık atanlar vardı” dedi.
Almanya’dan tatile gelen Sedat Okutan ise bir anda fırtınanın başladığını belirterek, “Yağmur başladı. Gemi ilk başta sağa yattı, sola geçilmesi istendi. Gemi alttan su almaya başladı. Can yeleklerini aldık. Can yelekleri yeterliydi. Suya mazot akmaya başladı. Tüm eşyalarımız gitti. İlk tekne ile limana geldik. İki kişiyi gemide gördüm. İnşallah güzel haber gelir” diye konuştu.

“BİR ANDA FIRTINA ÇIKTI"
Teknenin animasyon ekibinden Aysima Çoşkun ise olay anını şöyle anlattı:
“Hava durumuna bakılıp, fırtına uyarısı alınmadıktan sonra açıldık. O gün fırtına beklenmiyordu. Dönüş yolunda biranda fırtına çıktı. Hemen yolculara can yelekleri giydirildi. Yeterli sayıda can yeleği vardı. Müşteriler de yardım etti. Bir anda dalga vurdu hemen alabora olduk. Teknenin batmayan kısmına yolcuları çektik. Kaptanımız zaten yardım anonsu yapmıştı. Yardım gelince korku ve panik içinde olanları aldık. 79 kişi ile yola çıktık. 7 de personel vardı.”
(İHA)