Günümüzdeki gibi plastik maddelerden yapılma oyuncaklar yoktu eskiden. Tahtaları yontarak şekiller verip, oyuncak haline getirirlerdi. Bir düşünsenize; hem oyuncağı yapan için güzel hem de çocuklar için… Oyuncağı yapan, tahtaları yontarak kendini sanat dalında geliştirmiş olurken; çocuklar da sağlıklı oyuncaklarla oynamış oluyor.

Günümüzde de bu tahta oyuncaklar, özellikle de ahşap yapboz çeşitleri, oldukça ilgi görmeye başlamış durumda.

Neden Ahşap Yapbozlar?

Bütün yapboz çeşitleri gözden geçirildiğinde; hangisinin tercih edilmesi gerektiğine karar vermek hiç de zor değil.

  • Ahşap olmayan yapboz çeşitlerinin yapımında sağlıklı maddeler kullanılıp kullanılmadığı şüphelidir. Kanserojen madde içeren oyuncaklar alma ihtimaliniz de vardır. Fakat ahşap yapbozlarda bu ihtimal olmayacaktır. Zira ürünün hangi maddeden yapıldığı bellidir.

  • Kanserojen madde bakımından; yapbozlar üzerindeki boylardan da bahsetmek gerekir. Diğer yapbozların üzerindeki boyalar kanserojen tehlike saçabilirken, ahşap yapbozlar üzerindeki boyalarda bu sıkıntı olmayacaktır.

  • Diğer yapbozlarda, özellikle de kâğıt-karton gibi maddelerden yapılmış olanlarda, çocukların ağızlarına alması tehlikesi sonuçlar doğuracaktır. Fakat ahşap olanlarda ağza alma durumu olsa dahi, kâğıt gibi erimeyeceği için, boğaza kaçma gibi tehlikeler olmayacaktır.

Sağlık açısından bakıldığında görülecektir ki; ahşap oyuncakların tercih edilmesi daha doğru bir karardır.

Ahşap yapbozlar arasında en ilgi çekici olanlar da, ahşap puzzle türleridir. Birbirinden güzel türleriyle çocuklarınız için oldukça eğlenceli olan bu puzzle oyuncaklar, aynı zamanda da eğitici özelliktedir.

Ahşap Puzzle Çeşitleri

Ahşap puzzle seçeneklerine bakıldığı takdirde; her yaş grubuna hitap eden çeşitleri olduğu görülecektir. Çocuğunuzun yaş grubuna göre ve seviyesine uygun olarak seçilen bu oyuncaklar, hem çocuklarınızı eğlendirecek hem de onların zihinsel gelişimlerine katkı sağlayacaktır.

Her şeyi sorarak öğrenmeye başlayan küçük çocuklarınız için, öğretici nitelikte olan birçok puzzle modeli bulunmaktadır. Sayıları, renkleri, meslekleri, yiyecekleri, hayvanları, müzik aletlerini ve daha birçok konuyu resimlerle öğretmeye yönelik hazırlanmış puzzle modelleri, aynı zamanda eğlencelidir de.

Çocuğunuzun hem eğlenmesini hem de öğrenmesini istiyorsanız; bunun için bu ahşap yapbozları tercih edebilirsiniz. Ayrıntılı bir şekilde inceleme yapmak, oyuncakların modellerini gözden geçirmek isterseniz; http://www.tamamanne.com.tr/Ahsap-Puzzle,LA_210-2.html adresini ziyaret edebilirsiniz.