Bursa’da 2 yıldır asansörlerinin arızalandığını söyleyen site sakinleri, yönetimi dava etmek için imza kampanyası başlattı. Bu sırada asansörde mahsur kalan bir kişi, yaşadığı o anları anlattı.
Merkez Osmangazi ilçesindeki site sakinleri, 2 yıldır yaşandığını ileri sürdükleri asansör arızalarına tepki için toplandı. Her biri 20 kattan fazla olan binaları merdivenle inip çıkmak zorunda kaldıklarını iddia eden vatandaşlar, asansör bakımlarının yüzeysel yapıldığını ileri sürdü. Basın açıklamasına gelmek isteyen bir kişinin asansörde kalması paniğe yol açtı. Kapının açılmaması üzerine bir alt kata çekilerek kurtarılan adam başından geçen o anları anlattı. Bir kadınla beraber asansörde mahsur kaldıklarını söyleyen Ayhan Pancaroğlu, "Ter içindeyim, konuşmam bile titriyor. İçeride panik halindeydik, 12. kata kendimizi zor attık. Burada bir hasta olsa ölürdü. Artık bu iş çığırından çıktı. Gerekirse aidatlarımızı arttırsınlar, biz buna da razıyız. Biz masraflardan kaçmıyoruz" dedi.
Meselenin çözümü için yönetime defalarca talepte bulunduklarını söyleyen vatandaşlar, imza kampanyasının ardından savcılığa şikayette bulunacaklarını kaydetti.
Yatan hastası olduğunu belirten Hülya Kayalı, "Acil bir durumda bunun vebalini kim ödeyecek? Biz şu an hiç bir şey için işlem yapamıyoruz. Düştüğüm için benim de ayağım sakat, gıda ihtiyaçlarımızı karşılayamıyoruz" diye konuştu.
Muhatap bulamadıklarından dolayı mağdur olduklarını söyleyen Mustafa Öncecir ise "İmza kampanyamız bu iş sonuçlanana kadar devam edecektir. Pazartesi de İnşallah savcılığa suç duyurusunda bulunacağız. 9 bloktaki asansörlerin yüzde 90’ı çalışmıyor. Biz daha köklü çözümler bekliyoruz. Gerekirse asansörlerin revize edilmesi, yeni orjinal parçalarıyla değiştirilmesi, gerekiyorsa motor ve dizayn aksanının değiştirilmesini talep ediyoruz" dedi.
(İHA)