Tunceli’nin Çemişgezek ilçesinde PKK’lı teröristler tarafından yola gizlenen el yapımı patlayıcı, fark edildikten sonra kontrollü olarak imha edildi.
Çemişgezek ilçesinde jandarma ekipleri Tekeli Toratlı köyü yolunda mayın ve bomba tarama çalışmaları yaparken yol kenarına PKK’ lı teröristler tarafından bırakılmış el yapımı patlayıcı ve bir adet Tabanca tespit etti. kayalar arasına gizlenmiş bombanın 155 mm.lik havan topu içerisine patlayıcı madde doldurularak, 100 metre kablo ile bağlantılı el yapımı bomba olduğu belirlendi.
Olay yerinde geniş güvenlik önlemleri alınırken, köy yolu güvenlik gerekçesiyle kısa süreli olarak trafiğe kapatıldı.
Olay yeri incelemesine Çemişgezek Kaymakamı Harun Kazez ile birlikte Garnizon Komutanı Murat Gül ve Emniyet Amiri Vekili Yunus Durmuş’da katıldı.
Elazığ’da olduğu gibi terör eylemlerinin yaşanmadığı Çemişgezek’te terör örgütünün eylem hazırlığında olması, örgütün eylemsiz kaldığı hassas bölgelere yöneldiğini gösterdi.
Bomba imha uzmanlarının yaptığı inceleme sonrası el yapımı patlayıcı büyük bir gürültü ile kontrollü şekilde patlatıldı. Trafiğe kapatılan yol patlama sonrasında tekrar açıldı.
Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatılırken ilçedeki güvenlik tedbirleri arttırıldı.
İlçede güvenlik tedbirlerinin üst seviyede alındığını belirten Çemişgezek Kaymakamı Harun Kazez, Vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğini sağlamak için üst seviyede tedbirlerimizi almış durumdayız. Kaymakamlığımız, jandarma ve emniyet birimlerimiz tarafından ilçenin emniyeti için hassas çalışmalar yürütülmektedir. Vatandaşlarımızın can ve mal güveliği ve ilçemizin huzuru için çalışmalarımız hız kesmeyecektir. İlçemizin güvenliği ve asayişi noktasında özverili çalışmalarında bulunan tüm güvenlik mensubu arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” İfadelerine yer verdi.
(İHA)