Diyarbakır’da Kobani halkı ile dayanışmak amacıyla yürüyüş düzenlemek isteyen gruba polis müdahale etti. Olaylar kısa sürede kentin çeşitli bölgelerine yayılırken, Diyarbakır’daki alışveriş merkezleri de ilk defa boykot çağrısına uyarak, kepenklerini açmadı.
Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır il örgütünün, IŞİD’in Kobani’ye saldırılarını protesto etmek ve Kobani halkı ile dayanışmak amacıyla yaptığı çağrı üzerine Diyarbakır’da kepenkler açılmadı. Çözüm sürecinin başlamasıyla birlikte yaklaşık 2 yıldır kepenklerin kapanmadığı kentte yapılan çağrıya yoğun katılım oldu. Kentte bulunan alışveriş merkezleri de ilk defa çağrıya uyararak, kepenklerini açmadı. Başta Büyükşehir Belediyesi’ne ait toplu taşıma araçları olmak üzere, bazı okul servisleri ve özel toplu taşıma araçları da kontak kapattı.

OLAYLAR ÇIKTI
Öte yandan, DBP ilçe örgütünün organizasyonu ile Roboski Anıtı önünde bir araya gelen grup, sloganlar eşliğinde AK Parti Kayapınar ilçe örgütüne yürümek istedi. Ancak grubun önünü kesen polis, DBP ilçe yöneticileri ile yaptığı görüşmede, yürüyüşe kanunsuz olduğu gerekçesiyle izin verilmeyeceğini belirtti. Yaklaşık yarım saat süren görüşmenin ardında kitle, ara sokaklara girerek yürüyüşe devam etmek istedi. Bunun üzerine polis kalabalığa biber gazı ile müdahale etti. Yapılan müdahalenin ardından kentin diğer bölgelerinde de olaylar çıktı. Bağlar ilçesindeki ara sokaklarda bir araya gelen çoğunluğu çocuk yaşta gruplar, yollara barikat kurarak, polise taş attı. Polis de gruplara biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti. Yenişehir ilçesine bağlı Şehitlik Mahallesi’nde de benzer olaylar yaşandı. Kentin bazı bölgelerinde olaylar sürüyor.
(İHA)