İstanbul Başakşehir’de bulunan bir alışveriş ve yaşam merkezinin inşaat halindeki ek binasının çatı katında çıkan yangın korkuttu.
Süleyman Demirel Bulvarı üzerinde bulunan alışveriş ve yaşam merkezinin inşaat halindeki ek binasının çatısında yangın çıktı. Saat 03.00 sıralarında inşaat halinde olan 32 katlı binanın çatısında henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Alevler kısa sürede çatıyı kaplarken, çalışanlar olayı itfaiye ekiplerine haber verdi. Çalışanların ihbarı üzerine olay yerine Başakşehir, İkitelli, Bakırköy, Beylikdüzü ve Bağcılar İtfaiye Amirliği’nden ekipler sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri 32 katlı binanın çatısına ulaşmak için uzun bir uğraş verdi. Uzun uğraşlar sonucunda yangının merkezine ulaşan ekipler alevlere müdahale etti. Ekiplerin yaklaşık 1 saatlik çalışmasının ardından alevler kontrol altına alındı. Yangının kontrol altına alınmasının ardından soğutma çalışması yapıldı.
İnşaat halindeki binanın çatısında çıkan yangında can kaybı ya da yaralanan olmazken, olay nedeniyle maddi hasar meydana geldi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
(İHA)