Sakarya Barosu Başkanı Recep Hacıeyüpoğlu’nun hukuk bürosunda silahlı saldırı gerçekleşti. Olayda, Avukat Mehmet Tarık Bal yaralandı.

Semerciler Mahallesindeki bir hukuk bürosuna Süleyman A. (30) ve ismi öğrenilemeyen bir şahıs geldi. Avukat Mehmet Tarık Bal ile görüşen iki şahıs, iddiaya göre eski bir dava yüzünden tartışmaya başladı. Tartışma büyüyünce Süleyman A., üzerindeki silahı çıkararak Avukat Mehmet Tarık Bal’ın ayağına üç el ateş etti. Silah sesini duyan çevredeki vatandaşlar durumu polise bildirdi. Olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edilirken, saldırıyı gerçekleştiren Süleyman A. ve ismi öğrenilemeyen şahıs olay yerinden kaçtı. Ayağından yaralanan Avukat Bal’a ilk müdahale 112 ekiplerince olay yerinde yapılırken daha sonra ambulansla Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

Kendi bürosunda silahlı saldırı gerçekleştirilmesinin ardından olayla ilgili açıklama yapan Sakarya Barosu Başkanı Recep Hacıeyüpoğlu, saldırıyı gerçekleştiren şahsın Avukat Mehmet Tarık Bal’ın eski personeli olduğunu belirtti. Hacıeyüpoğlu, öte yandan, saldırgan Süleyman A.’nın eski bir sabıkalı olduğunu sözlerine ekledi.

Polis ekipleri saldırı sonrası Süleyman A. ve kaçan şahıs için geniş çaplı araştırma başlattı.