İstanbul Beşiktaş’ta bir otelin otoparkından lüks cipiyle çıkan Azeri iş adamına 2 kişi tarafından otomatik silahlarla saldırı düzenlendi. Çapraz ateşe tutulan cipin şoförünün karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada şoför hayatını kaybetti, iş adamı ağır yaralandı.
Olay, saat 00.30 sıralarında Beşiktaş Cihannüma Mahallesi Saray Caddesi üzerinde meydana geldi. İddiaya göre, Azeri iş adamı Ravşan Aliyev Yıldız’daki bir otelde toplantı yaptıktan sonra 90 ND 011 Azerbaycan plakalı lüks cipiyle otelden ayrıldı. İş adamı otelden ayrıldıktan yaklaşık 10 metre sonra otomobille otelin önüne gelen ve kimliği henüz belirlenemeyen 2 kişi tarafından makineli tüfek ve tabanca ile saldırıya uğradı. Çapraz ateşe tutulan cipin içerisindeki şoförün karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Çıkan çatışmada iş adamı Aliyev ve şoförü ağır yaralanırken, saldırganlar yaya olarak olay yerinden kaçtı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ağır yaralı olan iş adamı ve şoförü hastaneye kaldırıldı. İsmi henüz belirlenemeyen şoför hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.
Çatışma sonrası olay yerine gelen polis ekipleri caddeyi güvenlik şeridi çekerek kapattı. Ekiplerin yaptığı inceleme sonucu olay yerinde çok sayıda kovan bulunurken, saldırıya uğrayan cipin delik deşik olduğu görüldü. Öte yandan cipin yakınında bulunan 2 adet tabanca ve otomatik silaha polis el koydu. Olay yeri inceleme ekipleri çalışmalarını sürdürürken, olayla ilgili incelemelerini sürdüren polis kaçan saldırganları yakalamak için çalışma başlattı.
(İHA)