Balık, yüksek protein ile beyin gıdası olarak bilinir. Balık yağında bulunan halk arasında omega-3 olarak bilinen çoklu doymamış esansiyel omega-3 yağ asitlerinin uzun ipliklerini sayesinde düşük kalorili olduğu gibi bir üne sahiptir. İnsan vücudu, içte ve dışta, doğal omega-3 üretemez, ancak bu sağlıklı bir vücut için gereklidir.  Eğer bir balık hayranı değilseniz iyi bir haber, en yeni araştırmalar sadece hafta bir kez balık yemek yerine haftada iki kez meyve yemenizin sağlık için yeterli olabileceğini gösterir. Bu arada, Ulusal Sağlık Enstitüsü insanlara günde yaklaşık 4 gram omega-3 yağ asiti önerir.  Somonun dört ons parçası yağlı asidin yaklaşık 1.5 gramını içerir. Ton balığı, sardalye ve halibut gibi diğer balıklar da aynı zamanda yüksek düzeyde bu asitlerini barındırır. Kalp sağlığı artırıcı ve zayıflama özellikleri daha fazla balık yemek için yeterli nedenler yaratmanızı sağlar.  

Kalp Hastalıklarını Önlemek: Hipertansiyon konusunda Amerikan Kalp Derneği Dergisi'nde hiçbir balık yemeyen kadın ile haftada en az bir kez balık yiyen kadınlar araştırıldı ve buna göre tüketmeyenlerin yüzde 50 daha fazla kalp sorunları oluştuğu tespit edildi. Ayrıca, araştırmacılar nadiren balık yiyen kadınların genellikle sık yiyenlere göre üç kat daha yüksek hastalık riskinin olduğunu gösterdi. Diğer araştırmalar omega-3 bakımından yüksek balıkları tüketmenin kalp hastalıklarından korunmanın anahtarı olduğunu söyler.

Alzheimer Riskini Azaltmak: Haftada bir kez gibi küçük gri balık, beyindeki nöronları korumaya yardımcı olabilir. Bellek ve bilişsel bağlı beynin bir kısmını canlı tutar. Kuzey Amerika'nın en yıllık toplantısında Radyoloji Derneği'nin geçen ay sunulan yeni bir araştırmaya göre, kızarmış balıkların hafıza ve öğrenme sorumlu beyin bölgelerine ulaşamadığını söylemiştir. Bu nedenle balık ızgara ya da yağsız pişmiş şekilde tüketilmelidir. Bilim adamları da balığın daha büyük beyin hacmi bilişsel gerileme ve Alzheimer hastalığı riskini düşürmeye yardımcı olabileceğimize inanır.

Cilt ve Saç Bakımı: Donuk ve kuru cilt ve saçlar sık sık bakıma ihtiyaç duyar. Balık omega-3'ler ile tam olarak cildinizin beslenmiş görünümlü ve saçlarınızın parlak görünümlü olmasına olanak sağlar. Araştırma, sedef hastalığı gibi deri hastalıkları tedavisinde de balık ve omega-3 tüketimi önerir.

Depresyon Kolaylığı: Çeşitli çalışmalarda reçeteli antidepresan ilaçlar ile birlikte alındığında, balıktaki omega-3'lerin ilacın etkisini arttırdığını ve daha fazla işe yaradığını göstermiştir.  52 gebe kadından biri hamilelik sırasında omega-3’ten 300 mg kapsül alarak hamilelik dönemini geçirdi ve bunun önemli ölçüde doğum sonrası depresyon riskini azalttığı tespit edildi.

Somon ve diğer besin açısından zengin balıklar özellikler çocukluk döneminde tüketilmeye başlandığında keskin zekaya sahip olmayı sağlıyor. Bazı çalışmalar bile omega-3 tüketiminin DEHB belirtileri yatıştırmaya yardımcı olabileceğini söyler. Kaynağın orjinali. için sitemize ulaşabilirsiniz. Ayrıca kemik sağlığını geliştirmek balıktaki omega-3 yardımıyla güneşteki D vitamini eşleştirilmelidir.