Başkent’te esnaflık yapan 2 kardeş polis şiddetine maruz kaldıklarını iddia etti.

Polis şiddetine maruz kaldığını iddia eden Rıdvan Topçu, Mamak'ta esnaf olduklarını belirterek saat 21.30 sıralarında trafik uygulaması yapan polis ekiplerinin yaya olmalarına rağmen ehliyet ve ruhsatlarını istediğini söyledi. Topçu şu iddialarda bulundu:

“Aracımın yanına geldiler, ehliyet ruhsat istediler, ben de bu esnada ruhsatımı çıkardım o arada kimliğimi bulamadım. Montumdan el freninin arasına düşmüş, çıkardım verdim. Verdiğimde bana ceza uyguladılar, 'neye istinaden bana ceza uyguluyorsunuz' diye sorduğumda, 'seni karakola çekeriz' deyip küfürler ettiler. O esnada karakol amiri geldi. Benim kardeşim de '5 kuruşluk ceza için bunu yapmana gerek yok' dedi. Onun sözünü yanlış anlayıp kenara çektiler. Biraderime vurdu, aradan biri de gelip benim ağzıma gaz sıktı. Beni hemen etkisiz hale getirdi ama nefes alamaz duruma getirildim, ölecektim neredeyse yani ben kesinlikle gözaltına alınacak bir şey de bulunmadım. Bana bunu neden yaptılar?”

Daha sonra karakola götürüldüğünü belirten Topçu, ambulans istemelerine rağmen polislerin ambulansı çağırmadığını iddia ederek adli tıpa götürüldüğünü belirtti.

Olayda ilk darbeyi aldığını ifade eden Erhan Topçu ise yaşanan olayın peşini bırakmayacağını belirterek, savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını kaydetti.

Yaşanan polis şiddeti iddiası güvenlik kamerası tarafından görüntülendi.