İstanbul Pendik’te lüks villada kurdukları 1 milyon lira değerindeki düzenekle Hint keneviri yetiştiren şüpheliler jandarmanın operasyonuyla kıskıvrak yakalandı.
İstanbul İl Jandarma Komutanlığı Pendik Göçbeyli Mahallesinde bulunan üç katlı bir villada hazırlanan düzenekle uyuşturucu madde imal edildiği bilgisi üzerine operasyon başlattı. Başlatılan operasyon kapsamında villaya yabancı uyruklu da dahil olmak üzere çok sayıda şüpheli şahsın giriş çıkış yaptığı ve burada birtakım şüpheli faaliyetlerde bulunulduğu tespit edildi. İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri uyuşturucu tacirlerini yakalamak için narkotik köpeği ’Vadi’ninde katılımı ile lüks villaya operasyon düzenledi.

UYUŞTURUCU ÜRETMEK İÇİN 1 MİLYON LİRALIK YATIRIM YAPMIŞLAR
Villada yapılan aramada; üç katlı villanın kenevir bitkisi yetiştirmek maksadıyla 1 milyon lira değerinde yatırım yapılarak özel olarak ışıklandırma, havalandırma sistemi ile donatıldığı ve uyuşturucu imalatı için yurtdışından yabancı uyruklu şahsın getirildiği tespit edildi.
Operasyonda lüks villanın odalarında saksı içerisinde hem etkili hem de hasada hazır durumda binlerce kök Dişi Hint Keneviri bitkisi ve Kenevir bitkisi üretiminde kullanılmak üzere özel olarak geliştirilmiş çok miktarda gübre ile üretim esnasında kullanılmak üzere çok sayıda malzeme ele geçirildi.
Cumhuriyet Savcısının talimatıyla piyasa değeri bir milyon Türk Lirasını bulan yetiştirme düzeneği ve malzemeler İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ve İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerince imha edildi.
Gözaltına alınan şahıs “Uyuşturucu ve uyarıcı madde imal ve ticareti” suçundan çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Operasyon anı ise jandarma kamerası tarafından kaydedildi.