15 Temmuz gecesi İstanbul’daki Boğaziçi Köprüsü katliamının sorumlusu Kurmay Albay Muammer Aygar Antalya’da bir eve yapılan operasyonla yakalandı.
15 Temmuz gecesi Yurtta Sulh Konseyi adı altında emir komuta zinciri oluşturan darbecilerden 1. ve 2. köprüleri kapatmakla görevli olan Kurmay Albay Muammer Aygar, Antalya’da yakalanarak gözaltına alındı. Antalya Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Merkez Muratpaşa ilçesinde şok bir baskınla ele geçirilen Aygar direniş göstermeden emniyet güçlerine teslim olmak zorunda kaldı. Aygar’ın yakalandığı evin ise uzak bir akrabasının evi olduğu, darbeci Kurmay Albay’ın da baskın sırasında giysi dolabına saklandığı öğrenildi. Evde yapılan aramada kendisine ait 2 adet tabancanın bulunduğu belirtildi.

SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLDİ
Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından ifadesi alınan Kurmay Albay Muammer Aygar, daha sonra Sema Yazar Semt Polikliniğine götürülerek sağlık kontrolünden geçirildi. Sağlık kontrolünün ardından İstanbul’daki Boğaziçi Köprüsü katliamının sorumlusu Kurmay Albay Muammer Aygar, ifade işlemlerinin devamı için tekrar Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürüldü.
(İHA)