Eskişehir’de ormanlık alanda cesedi bulunan 17 yaşındaki Kader Kaya’nın boğazına bez parçaları sokulduğu, bunun da nefessiz kalmasına yol açtığı için hayatını kaybettiğinin üstünde duruluyor.
Amatör olarak fotomodellik yapan Kaya’nın cesedi geçen cuma günü saat 07.00 sıralarında kent merkezine yaklaşık 18 kilometre uzaklıktaki Kanlıpınar Mahallesi Çamlık mevkiindeki ormanlık alanda bulunmuştu. İddialara göre, olay yerine gelen görevliler Kader Kaya’nın ağzından 2 bez parçası çıkardı. Vücudunda darp ve cebir izi rastlanılmadığı belirtilen Kader Kaya’nın ağzına sokulan bez parçaları nedeniyle nefessiz kalarak yaşamını yitirmiş olabileceği, ancak kesin ölüm nedeninin İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan gelecek olan otopsi raporunun sonucuna göre belirleneceği öğrenildi.

BİR ARAÇ PLAKASI TESPİT EDİLDİ
Genç kızın en son geçen perşembe günü olay yeri yakınındaki Organize Sanayi Bölgesi’nde bir kişiyle araçta görüldüğü, jandarma ve polis ekipleri de plakası belirlenen bu aracı yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.

EŞYALARI BULUNDU, CEP TELEFONU KAYIP
Öte yandan Çifteler ilçesinde yaşayan Kaya’nın amatör olarak fotomodellik yaptığı, olaydan önce evden kent merkezindeki bir mağazayla iş görüşmesi için evinden ayrıldığı, güvenlik güçlerinin de olayın meydana geldiği ormanlık alanda genç kıza ait güneş gözlüğü ile çantasını buldukları, cep telefonun ise kayıp olduğu öğrenildi.

DOĞUM GÜNÜNE 2 GÜN HALA HAYATINI KAYBETTİ
Ayrıca cansız bedeni 29 Temmuz’da ormanlık alanda bulunan 17 yaşındaki Kaya’nın 31 Temmuz’da da doğum günü olduğu, öldükten 2 gün sonra ise 18 yaşına gireceği ortaya çıktı.
(İHA)